Ante Delaš: Naši navijači prepoznaju dobre stvari 19.11.2015.

Delaš je MVP 10. kola ABA lige

Nakon 25 poena u porazu od Metalca Farmakom prije dva tjedna, Ante Delaš je ponovo zasjao, a ovoga puta cijela priča je imala i sretan kraj. Košarkaš Zadra je proteklog vikenda ubacio 27 poena Partizanu, vodio je svoju momčad do velike pobjede, a njegova fantastična partija mu je donijela i priznanje najkorisnijeg igrača 10. kola ABA lige.

Tim povodom Ante Delaš dao intervju za službenu stranicu ABA lige.

Protiv Partizana NIS ste odigrali izvanrednu utakmicu, prije svega vi osobno, ali i kao cijela ekipa. Protivnika ste slomili u posljednjim minutima - što je bilo presudno?

- Utakmica je bila vrlo teška, ali to smo i očekivali. Partizan je bez obzira na trenutnu poziciji na ljestvici jedna odlična ekipa, što će se tek pokazati i u nastavku sezone. Odigrali smo dobru utakmicu, čvrstu i borbenu. Najvažnija je ipak pobjeda. Teško je procijeniti što je presudilo, vjerojatna naša obrana koju smo igrali na visokoj razini cijelu utakmicu, bez obzira na kretanje rezultata. Kad smo u nekim trenucima zakazali u napadu, izvukli smo se obranom. Smatram da je naša pobjeda apsolutno zaslužena.

Poslije epizode u Cedeviti, gde niste imali važniju ulogu, vratili ste se u Zadar, gdje ste brzo postali lider ekipe i opravdali povjerenje trenera Nazora svojim igrama. Kako je uopće moguće da ste se tako brzo, a toliko uspješno uklopili u novi tim?

- Prilagodba je vrlo dobro prošla jer poznajem grad, ljude u klubu, trenera. Ova uloga mi zasigurno više odgovara, jer volim imati loptu i ne bojim  se preuzeti odgovornost. U Cedeviti to nije bio slučaj, pogotovo u drugoj sezoni, za razliku od prve kada sam imao važnu ulogu, dosta slobode u napadu i odgovornosti u svojim rukama. Trener Ante Nazor me jako dobro poznaje, zna koliko može od mene očekivati. Dao mi je ulogu koja mi odgovara jer zna da tako mogu najviše doprinijeti momčadi, a najvažnije je da se pobjeđuje.

Kako je za vas opet igrati u Zadru? Je li igranje pred navijačima Tornada za vas nešto posebno i koliko vam odlična atmosfera na utakmicama, kao protiv Partizana NIS pomaže na putu do pobjeda?

- U Zadru je lijepo igrati, pogotovo kada se pobjeđuje. Ipak, ponekad je i teško, pogotovo kad ide loše. Nema tu prevelike filozofije, treba dati sve od sebe, a naši navijači to znaju prepoznati. Atmosfera protiv Partizana je bila odlična, nadam se da će se tako nastaviti. Navijači su se opet potvrdili kao naš šesti igrač.

Kakva su vaša očekivanja pred nastavak sezone?

- Vidjet ćemo kako će se ova sezona odvijati. Trebamo nastaviti trenirati, pa ćemo vidjeti koliko vrijedimo. Nadam se da ćemo biti u gornjem dijelu ljestvice, ali to neće biti nimalo lako. Jasno mi je da naši navijači očekuju dobre rezultate od nas, ali mi to moramo dokazati na parketu.

Sponzori