Nazor: Pobjeda je imperativ 15.10.2015.

Zadar u Višnjiku dočekuje slovenski Tajfun

Neugodni niz od četiri uzastopna poraza, KK Zadar pokušat će prekinuti u petak (21:00 sati) domaćim ogledom sa slovenskim Tajfunom. Riječ je o dosta neugodnoj momčadi, kaže trener Ante Nazor, ali pobjeda je imperativ.

- Nama igra samo pobjeda. Tajfun je momčad s nekoliko iznimno kvalitetnih pojedinaca. Mogu biti neugodni ako im se dopusti da razviju svoju igru. Ipak, smatram da će dosta toga zavisiti o nama. Ako nametnemo svoj ritam bit ćemo znatno bliži konačnoj pobjedi. Nadam se da će moji dečki ući u utakmicu s manje grča nego li je to bio slučaj u proteklim dvobojima.  Drugo poluvrijeme utakmice protiv Mega Leksa bi trebalo biti primjer. Otvorimo li susret s Tajfunom kako i to drugo poluvrijeme bit ćemo na pravom putu. Moramo biti koncentrirani cijelu utakmicu ako želimo slaviti. 

Dvije, tri o Tajfunu..

- Riječ je o discipliniranoj momčadi koja igra kvalitetno ako joj se to dopusti. Imaju dobru geometriju, svih pet igrača su odlični šuteri i ako uđu u šuterski ritam nastaju problemi. S druge strane vidjeli smo ih i u izdanjima gdje su u tome bili onemogućeni. Taj model moramo koristiti i mi. Prije svega očekujem dobar pristup i izostanak grča. Taj grč je stvarno nepotreban i nije u prirodi igre. Razgovaram puno s igračima i pokušavam im objasniti da su oni ti koji moraju zanemariti povike s tribina. Oni to moraju prelomiti u sebi. Isto tako pozivam navijače kojima je stalo do kluba da slobodno svašta izgovore meni, i poštede igrače kako bi lakše dobili ovu utakmicu, kazao je Nazor, koji o situaciji u momčadi kaže.

- Još uvijek ne izgledamo dobro, ali najvažnije je da se dižemo. Ono dobro, što možemo izvući iz prošlog susreta, je drugo poluvrijeme, gdje smo izgledali ok. Međutim, ući u utakmicu na onakav način, s mekanim defanzivnim pristupom, koji omogućava protivniku da se razigra, dok smo mi u grču i nervozi, nikako nije dobro i nadam se da se neće ponoviti. Moramo igrati cijelu utakmicu borbeno, koncentrirano i forsirati našu igru, bez grča i tenzije. Ako uđemo u ovu utakmicu kao u drugo poluvrijeme protiv Mege, bit ću zadovoljan. To je možda i naša najbolja igra do sada i model kojem trebamo težiti.

U svojoj prvoj zadarskoj sezoni Nazor je u ABA ligu krenuo s omjerom 3-8, dok je prošle sezone imao 2-7. I ova je počela na tom tragu.

- Očito u Zadru ne može drugačije. Sve sam ovo već prošao i prije tri sezone i prošle. Volio bih da igrači prelome tu barijeru u sebi. Dosta s njima razgovaram i govorim im da nema razloga za grč. Tako samo probudimo neke duhove u boci u dvorani, koji nisu dobri pa onda igrače smetaju ta dobacivanja. Ali nema razloga za to, oni to moraju prelomiti u sebi. 

Podrška s tribina će i protiv Tajfuna itekako potrebna.

- Šteta što nismo nastavili u dobrom tonusu i zadržali atmosferu koja je bila protiv Cibone i Zvezde. Sigurno da smo mi tome krivi i to moramo ispraviti, a to možemo jedino borbenošću od prve sekunde susreta. Ovo je sport i kada iziđeš na parket moraš biti gladijator. Toga jednostavno ove mlade generacije moraju biti svjesne. Drugačije ne ide - za kraj će Nazor.

Domagoj Bošnjak u porazu od Mega Leksa bio je jedan od boljih u redovima Zadra, ali je svjestan da će i on i suigrači morati pokazati više da bi došli do pobjede.

- Moramo početi pobjeđivati. Tajfun je momčad koja ima glavu i rep, ali na našem terenu nikome ne priznamo da je bolji. Moramo se podići i ovo nam je idealna prilika da prekinemo neugodni niz poraza. Pozivam navijače da nam pomognu u stvaranju pozitivne atmosfere. 


Raspored 6. kola - petak: Zadar - Tajfun (21 sat). Subota: Cibona - Partizan (17), Krka - Metalac (19), Budućnost - Cedevita (21). Nedjelja: Crvena zvezda - Olimpija (17), Sutjeska - MZT Skoplje (19). Ponedjeljak: Mega Leks - Igokea (21).

Sponzori