Nazor: Tko je svježiji imat će veće izglede za pobjedu 03.10.2015.

 

18-8, 19-19, 12-16, 13-10)Cibonu smo arhivirali istog trenutka i odmah se okrenuli ka Krki. Riječ je o stabilnoj momčadi i neugodnom domaćinu. Dobro smo djelovali na domaćem terenu, a sigurno da u gostima moramo napraviti kvalitativni iskorak. Imamo protivnika po mjeri i nadam se dobroj partiji - kaže Nazor
Foto: Zvonko KUCELIN
Lovre Bašić i društvo jure po novu pobjedu
Jutro nakon velike pobjede protiv Cibone Ante Nazor već je bio na terenu i to sam. Na atletskoj stazi na "Baninama" otrčao je 13 krugova i odradio četiri seta vježbi za trup.
- Malo sam stariji čovik pa da me ne uhvati "škina" u autobusu - kroz šalu će trener Zadra, koji je sa nepunih 37 godina peti najmlađi trener ABA lige, iza Igora Jovovića (Budućnost), Gašpera Potočnika (Olimpija), Dušana Dubljevića (Sutjeska) i Petra Božića (Partizan).
Bez obzira što su i Nazor i njegova momčad mladi i u dobroj formi, ritam koji ih očekuje sljedećih dana je izuzetno zahtjevan i treba ga dočekati maksimalno spreman. Još jučer u 14 sati krenuli su put Novog Mesta, gdje ih danas u 19 očekuje dvoboj 2. kola ABA lige protiv neugodne Krke.
Iskusni i uravnoteženi
- Cibonu smo arhivirali istog trenutka i odmah se okrenuli ka Krki. Riječ je o stabilnoj momčadi i neugodnom domaćinu. Dobro smo djelovali na domaćem terenu, a sigurno da u gostima moramo napraviti kvalitativni iskorak. Imamo protivnika po mjeri i nadam se dobroj partiji - kaže Nazor, koji je sa svojim stručnim stožerom gledao utakmicu 1. kola, u kojemu je slovenska momčad poražena na gostovanju kod Budućnosti u Podgorici.
- Tko bude svježiji, taj će imati veću šansu za pobjedu. Sigurno nas očekuje još jedna teška utakmica. I oni igraju vrlo agresivno i morat ćemo se "potući". Ako se prilagodimo na taj način igre, sigurno će nam šanse biti veće.
U redovima Krke dosta je Zadranima poznatih lica, prije svega donedavni kapetan Ive Ivanov, te još jedan bivši član Jure Lalić.
- Iskusna su i uravnotežena momčad. U vanjskoj liniji su tu Katnić, koji je imao vrlo dobru sezonu u Igokei, pa Rojc kao "backup", zatim Sinovec, Mulalić i Kastrati, sve igrači s ABA ligaškim iskustvom, koje dobro poznajemo. Neće biti lako, ali moramo ustrajati u našoj igri i nastaviti putem kojim smo počeli.
Jeste li već i prije derbija s Cibonom s igračima razgovarali o Krki?
- Nismo, njihov je fokus u tom trenutku morao biti maksimalno na Ciboni, jer tu smo utakmicu morali dobiti. No, pripremali smo se dva mjeseca, imali još jedan trening prije Krke, danas sastanak i bit ćemo spremni.
Pobjeda na otvaranju ABA lige skinula je određeni teret s leđa Nazorove momčadi, no zna se kakvu bi euforiju u gradu donijela gostujuća pobjeda nad Krkom, uoči još jednog derbija sljedeći utorak u Krešinom domu protiv Crvene zvezde.
- Za nas je svaka utakmica jednako važna i to je ono što stalno govorim igračima. Moraju shvatiti da svaku utakmicu moramo igrati kao da je posljednja i taj mentalitet gajiti iz kola u kolo. To je jedini put.

Pobjeda na otvaranju ABA lige protiv Cibone skinula je određeni teret s leđa mlade momčadi Zadra, a zna se kakvu bi euforiju u gradu donijela gostujuća pobjeda nad Krkom (subota 19:00 h), uoči još jednog velikog derbija koji se sljedeći utorak igra u Krešinom domu protiv Crvene zvezde. Bez obzira što su i Nazor i njegova momčad mladi i u dobroj formi, ritam koji ih očekuje sljedećih dana je izuzetno zahtjevan i treba ga dočekati maksimalno spreman. 

- Cibonu smo arhivirali istog trenutka i odmah se okrenuli ka Krki. Riječ je o stabilnoj momčadi i neugodnom domaćinu. Dobro smo djelovali na domaćem terenu, a sigurno da u gostima moramo napraviti kvalitativni iskorak. Imamo protivnika po mjeri i nadam se dobroj partiji - kaže Nazor, koji je sa nepunih 37 godina peti najmlađi trener ABA lige, iza Igora Jovovića (Budućnost), Gašpera Potočnika (Olimpija), Dušana Dubljevića (Sutjeska) i Petra Božića (Partizan).

U redovima Krke dosta je Zadranima poznatih lica, prije svega donedavni kapetan Ive Ivanov, te još jedan bivši član Jure Lalić.

- Iskusna su i uravnotežena momčad. U vanjskoj liniji su tu Katnić, koji je imao vrlo dobru sezonu u Igokei, pa Rojc kao "backup", zatim Sinovec, Mulalić i Kastrati, sve igrači s ABA ligaškim iskustvom, koje dobro poznajemo. Neće biti lako, ali moramo ustrajati u našoj igri i nastaviti putem kojim smo počeli. Za nas je svaka utakmica jednako važna i to je ono što stalno govorim igračima. Moraju shvatiti da svaku utakmicu moramo igrati kao da je posljednja i taj mentalitet gajiti iz kola u kolo. To je jedini put. Tko bude svježiji, taj će imati veće izglede za pobjedu. Sigurno nas očekuje još jedna teška utakmica. Oni igraju vrlo agresivno i morat ćemo se "potući". Ako se prilagodimo na taj način igre, sigurno će nam šanse biti veće.

Utakmicu s Krkom najavio je i kapetan Lovre Bašić.

- Oni su iskusna momčad, koja može svakome poremetiti planove. Mi moramo ustrajati u svojoj igri da bi bili u igri za pobjedu. Ivanov? Odličan igrač i dečko. Bio je moj prethodnik na mjestu kapetana Zadra. Želim mu naravno, sve najbolje, samo ne kad igra protiv nas. 

 

 

 

Utakmica Krke i Zadra igra se u subotu u 19 sati.

Sponzori