Jedna od ključnih utakmica sezone 28.01.2017.

Zadar u nedjelju dočekuje Krku

Košarkaši Zadra u 20. kolu ABA lige u nedjelju od 17 sati u Krešinom domu ugostit će momčad Krke. Bit će to jedna od ključnih utakmica Zadra u sezoni, jer su suparnici trenutno izjednačeni u donjem dijelu ljestvice regionalne lige sa samo šest pobjeda.

- Pred nama je jedna od najvažnijih utakmica sezone. Krka je tipična slovenska momčad, igraju dosta agresivno, imaju opasne šutere. Nositelji igre su im Luković i Rebec, dva domaća igrača koji troše najviše lopti. Imaju dosta širok roster, koriste čak 10 igrača u rotaciji i djeluju dosta svježe. Ipak, mi igramo kući, nadam se da ćemo im parirati individualno i kolektivno te da ćemo doći do važne pobjede, istaknuo je trener Zadra Neven Plantak. 

Zadar je u prvom dijelu sezone u Novom Mestu upisao minimalan poraz (80-79), tako da im je u eventualnom krugu na kraju prvenstva dovoljna pobjeda od dva koša razlike.

- Svakako da nam u to ide u prilog i koliko toliko smanjuje pritisak. Ipak, mi trebamo pobjeđivati i ne razmišljati previše o kalkulacijama, tvrdi Plantak.

Zadrani nemaju puno odmora, jer im utakmica s Krkom dolazi tek dva dana nakon još jedne zahtjevne utakmice i neugodnog poraza od Šibenika.

- Kratko ćemo analizirati poraz na Baldekinu, ali je ritam takav da se ne smijemo previše vraćati na tu utakmicu već se moramo okrenuti Krki. Ovakav raspored utakmica ABA lige i domaćeg prvenstva nije human, jer smo već nekoliko puta igrali utakmice u samo dan ili dva dana razmaka što je iznimno naporno za momčad. Utakmica u Šibeniku je bila vrlo zahtjevna, a u napadačkom dijelu nismo je odigrali kako smo zamislili. Pristup igrača je u većem dijelu utakmice bio dobar, ne mogu im zamjeriti borbenost u većem dijelu utakmice, ali smo napadački bili neprepoznatljivi i to je ono na čemu moramo raditi. Trebamo se okrenuti utakmici s Krkom i pokušati se iskupiti našim navijačima, zaključuje Plantak.

Kapetan Lovre Bašić vjeruje da utakmicom s Krkom Zadar može vratiti pobjedničku atmosferu...

- U prvom dijelu prvenstva smo u Novom Mestu ostali kratki za jednu loptu. Krka je dobra momčad, ali mislim da ih možemo pobijediti uz dobru igru kakvu naša momčad može prikazati. Treba nam i dobra atmosfera u dvorani, stoga pozivam navijače da nas podrže, iako sam svjestan da posljednjih nekoliko utakmica nismo pokazali dobru igru. Vjerujem da se možemo vratiti na pobjedničke staze i da će nam navijači pomoći u tome, poručuje Bašić. 

 

Sponzori