Borbeni Zadar do pobjede nad Cibonom 01.10.2015.

Više od 5 tisuća navijača vodilo Zadar do pobjede

 

- Čestitam svojim igračima, ali prvenstveno čestitam publici na ovako dobroj potpori. Ja sam znao da će to biti tako iako su neki očekivali da ovaj Zadar neće imati potporu s tribina. Dali su nam srce i adrenalin pa je moj posao bio samo da to prenesem na momčad. Tako moramo ulaziti u svaku utakmicu na domaćem terenu. Mlada smo ekipa i igrači moraju shvatiti da to mora biti rat u obrani kako bi u napadu mogli uživati.
Nazor kaže kako je očekivao utakmicu na mali broj koševa...
- Znao sam da to neće biti dobra utakmica i da je pobjeda najbitnija. Momčad ima potencijal i mora naučiti raditi na 100% što se tie obrane, skoka i trke. Protivnika, kojem prognoziraju čak i play off, smo doveli u neugodnu situaciju jer primali su loptu dalje od mjesta na kojem to žele. Njihovo vraćanje u rezultat i egal bilo je našom greškom a ne njihovom kvalitetom. 
Kapetan Lovre Bašić ključnom je tricom za 58-52 potvrdio pobjedu Zadra.
- Čestitam svojim suigračima na odličnoj utakmici. Dobro smo ušli jer dugo smo razmišljali o ovoj utakmici tako do smo to odradili kako treba. Čestitam i ekipi Cibone na dobrom otporu. Ključna trica? Ostalo par sekundi u napadu i usudio sam se uzeti šut unatoč lošem ulasku utakmicu. Ušla je i na kraju je dobro ispalo.

U odličnoj atmosferi, koju je Tornado za svoje ljubimce kreirao u Krešinoj dvorani, Zadar je u 1. kolu ABA lige slavio nad svojim najvećim rivalom, zagrebačkom Cibonom rezultatom 62-53 (18-8, 19-19, 12-16, 13-10).

Zadrane je do pobjede predvodio razigravač Glenn Cosey s 20 koševa i 4 asistencije. Najbolju utakmicu u dresu Zadar odigrao je Ivan Marinković sa 11 koševa i 7 skokova, a treći junak večerašnje pobjede bio je Marko Ramljak s 8 koševa, ali i ključnom osvojenom loptom i napadačkim skokom kada se utakmica lomila.

Kod Cibone je najbolji bio Ante Toni Žižić s 11 koševa, sve iz prvog poluvremena.

Ovo je izuzetno važna pobjeda za Zadrane obzirom da slijedi težak ritam u kojem će se već u subotu u gostima susresti s Krkom, a u utorak će kod kuće dočekati Crvenu Zvezdu.

KK Zadar - KK Cibona 62-53 (18-8, 19-19, 12-16, 13-10)

KK Zadar: Bašić 3, Cosey 20 (4 as), Kraljević 6, Šango, Širko, M. Ramljak 8, Bošnjak 3, Marinković 11 (7 sk), Barać 5, I. Ramljak 2, Pašalić 4, Jurica.

KK Cibona: Berisha 8, Krušlin 6, Hukić 8, Fisher 9, Rozić 7, Jagodić-Kuridža 4, Slavica, Mavra, A. Žižić, A.T. Žižić 11, Gualden.

Navijanje je uistinu bilo sjajno, što je trener Ante Nazor istaknuo kao ključ pobjede.

- Čestitam svojim igračima, ali prvenstveno zahvaljujem publici na ovako sjajnoj potpori. Ovu pobjedu posvećujemo našim navijačima. Znao sam da će oni biti uz nas, iako su neki očekivali, pa i priželjkivali da ovaj Zadar neće imati potporu s tribina. Navijači su nam dali srce i adrenalin pa je moj posao bio samo da to prenesem na momčad. Ovako moramo ulaziti u svaku utakmicu na domaćem terenu. Mlada smo ekipa i igrači moraju shvatiti da to mora biti 'rat' u obrani kako bi u napadu mogli uživati. Znao sam da to neće biti utakmica lijepa za oči i da je pobjeda najvažnija. Ova naša momčad ima potencijal i mora naučiti raditi na 100% što se tiče obrane, skoka i trke. Protivnika, kojem prognoziraju čak i finale play offa, doveli smo u neugodnu situaciju jer su primali loptu dalje od mjesta na kojem to žele. Njihovo vraćanje u rezultat i egal bilo je više zbog naših grešaka, a ne njihovom zaslugom. 

Kapetan Lovre Bašić ključnom je tricom za 58-52 potvrdio pobjedu Zadra.

- Čestitam svojim suigračima na odličnoj utakmici. Dobro smo ušli jer dugo smo razmišljali o ovoj utakmici tako do smo to odradili kako treba. Čestitam i ekipi Cibone na dobrom otporu. Ključna trica? Ostalo je par sekundi u napadu i usudio sam se uzeti šut unatoč lošem ulasku u utakmicu. Ušla je i na kraju je dobro ispalo. Hvala publici koja nam je dala vjetar u leđa. 

Trener Cibone Slaven Rimac nije bio zadovoljan izvedbom svoje momčadi.

- Zadar je zasluženo pobijedio. Niti jednoj momčadi u Zadru nije lako pobijediti, a pogotovo Ciboni. Utakmica je očekivano bila na malom broju koševa. Mi nismo igrali kao momčad, bilo je tu previše individualne igre. Znali smo da će domaćin agresijom tražiti pobjedu, ali se nismo uspjeli do kraja prilagoditi toj igri što se vidi i po 21 izgubljenoj lopti. Nismo bili napadački raspoloženi, nedostajalo nam je par laganih poena, koje je primjerice Zadar ostvario iz tranzicije i skoka u napadu, da do kraja ostanemo u utakmici. Nema vremena za razmišljanje, jer se moramo okrenuti idućoj utakmici. Idemo dalje, u ovih prvih pet utakmica treba ostvariti što više pobjeda. 

 

Svakako treba pohvaliti navijačku skupinu Tornado koja se na večerašnjoj utakmici pojavila možda i u najvećem broju otkako se igra u dvorani Krešimira Ćosića.
Galerija: Zadar - Cibona

Sponzori