Glenn Cosey novi organizator igre Zadra 17.08.2015.

Pred američkim bekom druga je europska sezona

KK Zadar riješio je pitanje organizatora igre za sezonu 2015/2016. Ugovor s klubom potpisao je 23-godišnji Amerikanac Glenn Cosey.

183 centimetra visoki bek studirao je na američkom sveučilištu Eastern Kentucky, a prošle je sezone prvu europsku sezonu odigrao u francuskom drugoligašu ALM Evreuxu, gdje je bilježio učinak od 16,3 poena i 4,1 asista po utakmici. 

Sa Zadrom je potpisao ugovor do kraja ABA lige, s mogućnošću produljenja za domaće prvenstvo.

- Cosey je imao vrlo dobre reference, a bio je i prvi izbor našeg stručnog stožera za poziciju 'playmakera'. Dobro su ga proučili i zaključili da je trenutno najbolje rješenje za našu momčad. Riječ je o igraču koji ima dobar šut, ali nije egoist već voli asistirati. Ima vrlo dobar šut za tri poena, gotovo 40 posto, što će biti iznimno važno za naš sustav igre. Dobro se prilagodio na europsku košarku, jer mu brojke u Francuskoj nisu bile nimalo lošije od onih na sveučilištu, poručio je sportski direktor kluba Branko Skroče. 

Prvu 'rookie' sezonu u Europi odigrao je u francuskom ALM Evreuxu gdje je bilježio učinak od 16,3 poena i 4,1 asista po utakmici.

Sponzori