Zadar uvjerljiv kod Tajfuna 09.01.2016.

Povratak na pobjednički kolosijek

Košarkaši Zadra gostujućom pobjedom kod Tajfuna prekinuli su niz od šest uzastopnih poraza u regionalnoj ABA ligi. Raspoloženi Zadrani slavili su u Celju rezultatom 66-82.

Igrači trenera Ante Nazora, ključnu su razliku napravili krajem druge i u trećoj četvrtini utakmice. Zadrani su razdoblje od 14. do 30. minute dobili rezultatom 38-12.

Tajfun je u 14. minuti utakmice držao prednost 30-27, da bi potom uslijedila velika zadarska serija 16-1, kojom su momci trenera Ante Nazora na poluvremenu osigurali prednost od 12 koševa razlike, 43-31, uglavnom ubačajima raspoloženih Baraća, Kraljevića i Coseya.

Raspoloženi su Zadrani bili i po povratku na parket u drugom poluvremenu. Zadarska prednost tako je na kraju treće četvrtine iznosila 65-42 i gosti su mogli odigralti mirnu posljednju četvrtinu.

Zadar su do pobjede predvodili Cosey sa 25, te Kraljević i Barać sa po 16 poena.

- Znali smo da moramo zaustaviti vanjski šut Tajfuna, jer su oni jako opasni u tim situacijama, posebno na domaćem terenu. Kada smo to zatvorili i izuzetno kolektivnom obranom zatvorili njihove ulaze na obruč, počela je kontrola susreta u našu korist. Željeli smo igrati na cijelom terenu i pretrčavati protivnika, dok je Tajfun htio svesti igru pet na pet, gdje je jako neugodan, ali napravili smo sve da mu razbijemo taj ritam i nametnemo naš, rekao je trener Zadra Ante Nazor.

Zadar je pobjegao iz opasne zone. Sada ima omjer 8-11, dok je Tajfun ostao na sedam pobjeda i lošiji je u međusobnim susretima, jer je izgubio i na Višnjiku. To Zadrane stavlja u znatno povoljniju situaciju kada je riječ o borbi za izbjegavanje posljednjih dviju pozicija, koje znače ispadanje iz lige.

- Čestitam svojim momcima na zasluženoj pobjedi. Došli smo ovdje u zaista teškom psihološkom stanju, bez samopouzdanja, jer nam je prethodnih šest poraza nanijelo dosta štete. Međutim, odlično smo pripremili susret i zaigrali koncentrirano u svakom napadu i borbeno u svakoj obrani. Jedino tako smo mogli prelomiti utakmicu u našu korist, što se i dogodilo - zadovoljno je komentirao Nazor.

 

Tajfun - Zadar 66-82 (19-13, 12-30,11-22, 24-17) Tajfun: Sebic 4, M.Sebić 6, Držić 11, Ćebular 8, Bratoz 9, Ponjacić 5, Drobnjak 4, Bolćina 12, Parker 7; Zadar: Bašić, Cosey 25, Kraljević 16, Šango, Delaš 5, M. Ramljak 5, Bošnjak 6, Marinković 4, Barać 16, I. Ramljak 5;

Sponzori