Zadar slavio nad Širokim 30.11.2013.

Deseto kolo ABA lige

Košarkaši Zadra večeras su došli do iznimno vrijedne pobjede nad Širokim s rezultatom 77-69

Nakon izjednačenog prvog poluvremena koje su gosti dobili s 38-41, Zadar se na početku treće dionice razbudio i serijom 11-0 došao do 49-41, što se ispostavilo ključnim momentom utakmice.

Ipak, bivši igrač Zadra, Franko Kaštropil, nije se unaprijed pomorio s porazom te je sredinom posljednje četvrtine s 9 vezanih koševa vratio Široki u vodstvo 63-64.

Međutim, Šutalo je ipak bio raspoloženiji, te je uz pomoć Ramljaka i Dijana utakmicu priveo kraju s pobjedom Zadra 77-69.

 

Hrvoje Vlašić: "Čestitam igračima na pobjedi jer ovakve su utakmice kao meč lopte u borbi za ostanak. Protivnik se dobro pripremio te nas usporio u napadu. U prvom smo poluvremenu izgubili nekoliko lopti bez njihovog presinga, a to je uslijed dekoncentracije zbog važnosti utakmice. U drugom smo se poluvremenu dogovorili kako će ključ utakmice biti obrana, što smo dobro odradili. Koliko smo god napravili gluposti i ljudima u dvorani digli živce, utakmicu smo uspjeli privesti kraju. Jako sam zadovoljan, a ono što me posebno veseli je podrška koju smo imali u posljednjim minutama utakmice. Jedino u takvom kontaktu s publikom možemo ostvarivati pobjede."

Marko Šutalo: "Teška utakmica jer Široki je nakon poraza od Krke došao u Zadar da nadoknadi taj poraz. Ovo su utakmice koje pokazuju karakter, a mi smo dokazali da ga imamo, od prvog do dvanaestog, zajedno sa stručnim stožerom. Vjerovali smo da možemo, a budite sigurni da je ovakvu utakmicu teže dobiti nego protiv nekoga s vrha tablice kad se igra rasterećeno. Velika pobjeda za nas!"

KK Zadar - HKK Široki Primorka 77-69 (18-19, 20-22, 15-9 24-19)

KK Zadar: Bašić, Kraljević 5, Lawrence 3, Perić, Sobin 6, Đugum 6, Ramljak 11, Batur 9, Špaleta, Dijan 8, Prostran 9, Šutalo 20.

HKK Široki Primorka: Vragović 4, Katić, Mikulić, Petrović 12, Bilinovac 4, Kaštropil 18, Coles, Bošnjak, Jones 5, Buva 2, Rikić 16, Opačak 8.

Galerija: Zadar - Široki Primorka

Sponzori