Oostende slavio na Višnjiku 02.02.2011.

Drugi poraz Zadra u nastavku Eurochallenge kupa

Treće kolo druge faze Eurochallenge kupa donijelo je košarkašima Zadra poraz. Belgijski Oostende slavio je s 83-75, i time sebi osigurao prolaz u nastavak ovog natjecanja, dok su Zadrove šanse svedene na minimum.

Belgijanci su bez većih problema došli do pobjede, koristili su brojne rupe u zadarskoj obrani i prelagano dolazili do šuteva. Domaćini su se držali u igri tek tijekom početnih deset minuta. Utakmicu je odlično otvorio Brandon Brown, koji je držao Zadranima glavu iznad vode. Gosti su brzo preuzeli vodstvo i do poluvremena stigli do +12. Bilo je 48-36.

Ni nastavak nije donio bolju igru domaćih. Oostende je sredinom treće dionice otišao na +14, razlika je rasla i do 23 koša viška za goste.

U završnici su Belgijanci malo popustili, Zadar uspio napraviti seriju 12-0, i zaključili rezultat s prihvatljivih 12 koševa zaostatka.

Nisam dobio ono što sam tražio u ovoj utakmici. Osim mladih igrača koji su se dobro borili u zadnjim minutama, ostatak momčadi nije bio na željenoj razini. Događa se nešto meni neshvatljivo, moji igrači od sebe traže perfekciju, jako se boje pogrešaka, i kad se one dogode, što je i normalno, oni stanu. Stariji igrači igraju u grču, potpuno zatvoreni.Ne razumijem to, i samo se nadam da ćemo se uspjeti sabrati prije sljedeće utakmice- kazao je trener Bujan.

 

U sivilu Zadrana prvi strijelac bio je Brandon Brown sa 19 koševa, kod gostiju Caleb Green postigao je 28 poena.

Nedjeljna utakmica puno je bitnija za momčad sa Višnjika. U sklopu 20. kola regionalne lige Zadar dočekuje Igokeu, a svaka pobjeda je prevažna u bitci za ostanak u regionalnom društvu.

Sponzori