Lokomotiv slavio i na Višnjiku 16.02.2011.

Rusi iskoristili Zadrove greške

Četvrto kolo drugog kruga Eurochallenge kupa košarkašima Zadra donijelo je treći poraz u ovoj fazi natjecanja. Bolji od njih na Višnjiku bili su igrači Lokomotiv Kubana rezultatom 71-81. Držali su se domaćini u igri sve do završnice kada su dopustili gostima pobjedničku seriju 10-0 i time potpisali poraz. Time su zadarske šanse za prolazak u četvrtfinale Eurochallenge kupa otpisane.

U prvoj se dionici utakmice vodila izjednačena borba, Zadar je držao minimalno vodstvo Rusi se borili, a da prvih 10 minuta završilo je s 24-23 za domaćine.

Nisu gosti pustili dugu neizvjesnost, koriste sve Zadrove greške i na poluvrijeme odlaze sa 40-46.

Bolji ritam Lokomotiv je držao i u nastavku, dolaze i do dvoznamenkaste prednosti, ali Zadrani rade seriju 13-2 za povratak u susret.

U zadnjih deset minuta domaćini ulaze u minusu od 4 koša, 59-63.

Četiri minute prije kraja rezultat je bio poravnat na 71-71, a onda gosti rade pobjedničku seriju 10-0 za konačnih 71-81.

Borbenost u drugom poluvremenu pokazala je kako možemo igrati i protiv ovako jake momčadi kakva je Lokomotiv Kuban. Ali slabi smo bili u obrani, primili previše koševa a oni su preiskusna momčad da to ne bi iskoristili. Ključni trenutak utakmice bila je trica Masseya, tu smo stali i više nije bilo ideje u napadu. Žao mi je što dobru igru u drugom poluvremenu nismo okrunili pobjedom-rekao je nakon utakmice trener Bujan.

Sa 20 koševa prvi strijelac Zadra bio je Marko Car. Marčinković je dodao 11, Brown 8. Kod gostiju prvo ime bio je Massey sa 20 ubačaja.

U subotu je na rasporedu još jedna domaća utakmica, ovaj put regionalna. Na Višnjik stiže podgorička Budućnost.

 

Sponzori