Zadar osigurao ostanak u ABA ligi 25.03.2013.

Predvođen sjajnom publikom

Košarkaši Zadra sinoć su u sjajnoj atmosferi Krešinog doma upisali pobjedu nad Splitom, izravnim konkurentom u borbi za ostanak, i tako si priskrbili još najmanje jednu sezonu u ABA ligi.

Prevođeni sjajnim Tornadom i ostatkom gledališta, te izvrsnim Romeom Travisom, najkorisnijim igračem posljednjeg kola lige, Zadrani su slavili s konačnim rezultatom 85-68.

Ante Nazor: "Slavili smo u važnoj utakmici koja je odlučivala o mnogo čemu ove ali i naredne sezone. Čestitam svojim igračima što su ostvarili igru na tragu one protiv Radničkog. Nije bilo lako osigurati ostanak jer liga je bila uistinu teška i izjednačena, ali što je teža bila borba, to je ova pobjeda slađa. Zahvaljujem se sjajnoj publici što nas je nosila do pobjede."

Romeo Travis: "Svaku našu pobjedu krasila je sjajna momčadska igra, pa tako i protiv Splita. Ovako smo trebali igrati cijelu sezonu. Trener je odradi odličan posao na pripremi utakmice, a mi smo odradili sve što se od nas tražilo i zato smo zasluženo slavili."

Ive Ivanov: "Hvala navijačima što su došli u ovolikom broju i pokazali nam da vole ovaj klub. Nema vremena za slavlje jer već nas u srijedu očekuje prvo kolo Lige za prvaka."

Kao što je kapetan rekao, već u srijedu u 20:00 naše košarkaše očekuje gostovanje u Domu sportova, gdje će snage odmjeriti s Cedevitom, s kojom ove sezone imaju omjer 1-1.

KK Zadar – KK Split 85-68 (18-12, 24-23, 18-19, 25-14)

KK Zadar: Ivanov 4, Travis 20 (9 sk,), Thorne 9, Šango, Kaštropil 13 (7 sk), Delaš 2, Ramljak 6 (6 sk), Brkić, Krasić 9, Nurkić 14, Vrbanc 5, Prostran 3.

KK Split: Subotić 4, Reinholt, Katić 7, Vujčić 8 (6 sk), Kraljević, Dijan 10, Sobin 6, Mimica 12, Marinelli, Siriščević 12, Vukušić 9, Mavra.

Galerija: KK Zadar - KK Split

Sponzori