Jordan Burgason potpisao, Chaisson Allen produljio 29.11.2012.

Novo ime na Višnjiku

Od utakmice 12. kola ABA lige između Zadra i mađarskog Szolnokija, zadarska vanjska linija biti će jača za novog igrača. Radi se američkom "rookieju" Jordanu Burgasonu, jednom od najboljih šutera 1. divizije tamošnje sveučilišne lige.

S Burgasonom je potpisan jednomjesečni ugovor koji se će se produžiti na ostatak sezone ukoliko stručni stožer bude zadovoljan njegovim učinkom. Trener Ante Nazor o njemu je kratko kazao:

- Radi se o sjajnom šuteru koji nam može puno toga donijeti u napadačkoj igri s obzirom na to da od utakmice sa Zvezdom praktički nismo imali dobru šutersku večer. Igrači koji stižu izravno sa sveučilišta ponekad znaju biti "mačak u vreći", ali nadamo se kako to ovaj put neće biti slučaj i kako će se Jordan brzo prilagoditi.

Osim potpisa s novim igračem, potpisano je i jedno produljenje ugovora. Američki razigravač Chaisson Allen stavio je potpis na još mjesec dana ugovora jer zbog početne neuigranosti, a kasnije i potresa mozga, još uvijek nije uspio pokazati sav svoj potencijal. Allen će upravo zbog spomenutog potresa mozga propustiti i narednu utakmicu Zadra, onu subotnju s Radničkim.

Sponzori