Predstavljen Bennet Davis 03.01.2014.

Pojačanje u centarskoj liniji

Bennet Davis (206 cm, 1984. god) najnovije je pojačanje Zadra čiji je ugovor danas i službeno potvrđen, te je igrač predstavljen javnosti i medijima.

Karijeru je započeo na sveučilištu Northeastern gdje mu je suigrač bio nekadašnji igrač Zadra, Chaisson Allen, a u karijeri je nastupao za klubove iz Izraela, Japana, Španjolske, Mađarske i Portorika. Posljednji mu je klub bio izraelska Netanya gdje u 10 utakmica bilježio prosječno 5,9 koševa i 3,4 skoka.

Bennet je još sinoć stigao u Zadar te je odmah po dolasku odradio i prvi trening sa svojim novim suigračima.

Po dolasku u Zadar izjavio je:

"Tek sam jučer stigao i već sam odradio dva treninga tako da se lagano privikavam. Trener i suigrači su me sjajno primili. Nadam se da ću svojoj novoj momčadi pridonijeti da stigne do novih pobjeda jer pobjede su ipak najbitnije."

Na početku sezone nastupio je za izraelsku Netanyu te je objasnio razlog zašto je napustio momčad:

"Došao sam po pozivu trenera s kojim sam već surađivao. Međutim, klub je upao u rezultatske probleme i počeo otpuštati igrače, a kako meni nije odgovarala igra kakvu je trener zagovarao, odlučio sam i ja napustiti klub. Imao sam i drugih ponuda iz Izraela, no nakon razgovora s agentom i obitelji odlučio sam se za Zadar. Raspitao sam se kod bivšeg suigrača Allena o klubu i imao je samo riječi hvale, kako o momčadi, tako i o gradu i restoranima."

Napomenimo i kako je trener Vlašić izrazio veliko zadovoljstvo što se Davis odlučio za Zadar, te je najavio kako će ga navijači na djelu moći vidjeti već u nedjelju na utakmici s podgoričkom Budućnosti.

Sponzori