Pobjeda protiv Cedevite 07.01.2011.

Marko Car prvo ime susreta sa 28 koševa

U Novu godinu košarkaši Zadraušli su s pobjedom. 14. kolo regionalne lige dovelo je u Krešin dom Cedevitu, od koje su Zadrani bili bolji rezultatom 87-81. Vrlo vrijedna pobjeda za momčad sa Višnjika, a novi bodovi podignuli su Zadar sa dna ljestvice.

Odmah od početka Marko Car nagovijestio je da će to biti njegova večer. Utakmicu je koševima dobro otvorio Bilan, a car mu se pridružio sa 4 povezane trice. Rudež je uzvratio sa dvije za povratak Cedevite u utakmicu. brzo su gosti došli i do vodstva, ali Car ponovo pogađa za tri poena, priključuju mu se Vladović i Batur za 43-35 na poluvremenu.

Zadar je držao prednost u nastavku, budi se tada Edwards, gosti dolaze izjednačenja, ali onda se tricom ponovo ukazuje Car. Marčinković zakucava za 75-64, Cedevita pokušava doći do preokreta, ali važne koševa postiže Ivanov za petu zadarsku pobjedu u ovoj sezoni.

Dobro smo otvorili utakmicu, baš kao i Cedevita, tako da je prva četvrtina bila na visokoj razini. Pošto smo imali igrača više u rotaciji pokušali smo dobiti na pritisku i zonskim presingom natjerati protivnika na greške. Time smo nešto i dobili i uspjeli promijeniti ritam, što nam je dosad nedostajalo. Vidjelo se koliko nam znači još jedan igrač u rotaciji jer sam mogao odmoriti Vladovića pa je on kvalitetnije odigrao obranu. Izuzetno sam zadovoljan s pobjedom- rekao je nakon utakmice trener Danijel Jusup.

Marko Car briljirao je sa 28 poena od čega 7 trica iz 8 pokušaja, dodao je i 7 skokova i 6 asistencija.Vladović je dodao 13, a Bilan i Batur po 12 koševa. Prve minute dobio je i novi igrač Zadra Chester Mason. Kod Cedevite prvo ime bio je Edwards sa 27 koševa.

U sljedećem kolu koje se igra u subotu, Zadrani odlaze na gostovanje kod ljubljanske Union Olimpije.

Sponzori