Zadar bolji od Cedevite na oproštaju Bostica 29.01.2018.

Već danas kod Igokee

Košarkaši Zadra u 14. kolu HT Premijer lige svladali su momčad Cedevite 83-72, pred više od četiri tisuća gledatelja u Krešinom domu. Bila je ovo prva ovosezonska pobjeda Zadra protiv Cedevite u četvrtom međusobnom ogledu. 

Preston Knowles još je jednom predvodio Zadra s 20 koševa, dok je Damir Markota s 13 poena bio najefikasniji u redovima Cedevite.

„Utakmica traje 40 minuta i mi smo znali da moramo igrati snažno cijeli taj period. Ipak su oni jučer igrali jednu tešku utakmicu u ABA ligi protiv Olimpije. Mi smo to iskoristili ovu situaciju i odigrali jednu dobru utakmicu što potvrđuje i pet dvoznamenkastih igrača u mojoj momčadi. Cedevita će sigurno biti puno jača i energičnija kada izađe iz natjecanja Eurokupa i kada svu energiju usmjere prema ABA ligi i domaćem prvenstvu. To je jedna vrlo kvalitetna ekipa i sigurno će igrati bolje nego što su igrali danas. Mi sad idemo lakše u ono što nas očekuje dalje, a to je prije svega Kup i sve što dolazi nakon njega“, izjavio je nakon susreta trener Zadra Aramis Naglić.

Kada je, pak, postalo jasno kako im pobjeda više ne može skliznuti iz ruku, Zadrani su krenuli u lov na 11 koševa minusa, odnosno razliku s kojom su poraženi u 1. kolu u Zagrebu. Razliku su dostigli, no ne i „jedinicu“ koju je zbog više koševa postignutih na strani zadržala Cedevita.

Znali smo da će biti teška utakmica. Dok smo imali snage i koncentracije igrali smo dobro, a kad smo tu pali Zadar je napravio razliku. Imali smo čak 19 izgubljenih lopti protiv ekipe koja nije previše agresivna. Jedino što zamjeram mojoj ekipi jest što smo se doveli u situaciju da izgubimo sa većom razlikom negoli smo pobijedili u Zagrebu. Iz tog razloga sam i zvao sve tri minute odmora da pokušam smiriti igrače i da odigramo pametno. Nerazumljivo smo gubili lopte i prekidali akcije. Sad ćemo se pokušati oporaviti do srijede i nove utakmice“, istaknuo je trener Cedevite Jurij Zdovc.

Zadrani nisu imali vremena proslaviti ovu pobjedu, već su se odmah nakon utakmice uputili put Laktaša gdje ih od 18 sati očekuje dvoboj ABA lige protiv Igokee. Košarkaši Zadra u tom će susretu nastupiti bez Josha Bostica, koji je protiv Cedevite odigrao svoju posljednju utakmicu u zadarskom dresu. Direktor kluba Željko Žilavec Amerikancu je za rastanak uručio dar te mu se zahvalio na dobrim igrama.

Sponzori