Široki Zadru pokvario blagdane 23.12.2010.

Četvrti domaći poraz Zadra

Košarkašima Zadra momčad Širokog pokvarila je blagdane uzevši bodove sa Višnjika u 13. kolu regionalne lige. Gosti su bili bolji rezultatom 74-80, i time Zadranima isporučili deveti ovosezonski poraz.Umor je čini se uzeo danak kod momčadi trenera Jusupa, pa se tako nisu ispunile želje za nastavkom pozitivne serije.

Držali su se domaćini u utakmici prvih deset minuta,a nakon toga sve je krenulo nizbrdo. Glavu iznad vode Zadranima je držao tek Vladović ali nije mogao sam. Široki je polako odmicao i nakon prvih 20 minuta bili su gosti u plusu od 16 koševa, 46-30.

Preokret domaćina započeo je u trećoj četvrtini. Razlika se polako topila da bi u 33. minuti Brown postavio na 56-59. Došli su tako Zadrani nadomak izjednačenja, ali dalje od -3 nisu mogli.

Serija Širokog preko Pilepića, Planinića i Baraća osigurala je pobjedu gostima koji su sa Višnjika odnijeli punu vreću bodova.

 Jako mi je žao zbog ove propuštene prilike, mogli smo pobijediti i imati mirne blagdane. Nismo zaslužili dobiti, jer smo zaista loše igrali. Uvukla se neka nervoza nakon promašenih zicera i slobodnih bacanja, puno toga je bilo. A kad se uvuče nervoza, onda je teško igrati. Imali smo svoju šansu, došli na -3 pa ponovo izgubili glavu- analizirao je poraz svoje momčadi trener Jusup.

 Kod Zadra sa 22 koša najučinkovitiji je bio Jakov Vladović, 14 je dodao Pavle Marčinković. Kod gostiju prvo ime bio je Vedran Morović sa 20 poena. Mini blagdansku pauzu Zadrani će tako provesti stisnuti pri dnu ljestvice, a prva utakmica u Novoj godini očekuje ih 5. siječnja kada na Višnjik dolazi Cedevita.

Sponzori