Cibona bolja od Zadra 14.05.2010.

Drugi poraz u Ligi za prvaka

Košarkaši Zadra doživjeli su drugi poraz u Ligi za prvaka koji ih je koštao pozicije broj jedan samo jedno kolo prije početka doigravanja. Utakmica bez puno iznenađenja završila je s visokih 91:68 za Cibonu. Momčad Velimira Perasovića željela je pobjedu s više od šest razlike, koliko su izgubili u Zadru, na kraju su završili u plusu od 23 koša.

Zadar je utakmicu otvorio dobro, ali pokazalo se da je to bilo njihovo najbolje razdoblje u ovom susretu. Koševima Tomislava Ružića i Hrvoja Perića Zadar je u sedmoj minuti imao 11:7, ali Gordon, Bagarić iTomas ubrzo su pokrenuli Cibonu. Domaćini su nakon zaostatka 14-11 povezali seriju 10-0 i tu je njihova prednost samo rasla. Zadar je u to vrijeme vukao tek Hrvoje Perić. Poluvrijeme je Cibona zaključila u plusu od 11 koševa, bilo je 41-30.

Odmor nije donio nikakve promjene u zadarskoj igri. Domaćini su stigli i do 20 koševa prednosti. Uspjeli su Zadrani smanjiti zaostatak nakon Trohine tehničke pogreške i došli do 51-38 sredinom treće četvrtine.

Cibona se ponovo odvojila početkom zadnje dionice i povećali prednost i na 30 poena. Trener Zadra pokušao je s izmjenama, ali to nije urodilo plodom. Zadrani su morali potpisati svoj drugi prvenstveni poraz.

Cibona je uspjela u svemu što je htjela. Lagano su dolazili do šuta ispod koša, tu su dobili sigurnost pa im se otvorio i vanjski šut. Nismo pametno odgovorili na njihovu agresivnost.Očito je da smo se psihološki i fizički ispraznili. Zadar s ovim rosterom koji ima može biti zadovoljan drugim mjestom, nemamo dovoljnu širinu. Osjećam nemoć u napadu i to je razlog za zabrinutost. Car je bio osvježenje, ali je odigrao ove dvije utakmice jako loše, a on nam je postao vrlo važan. Treba se konsolidirati protiv Trogira, pobjede su lijek za poraze- rekao je nakon utakmice trener Danijel Jusup.

Kod Zadrana najraspoloženiji su bili Hrvoje Perić s 23 poena i deset skokova i Tomislav Ružić sa 17 koševa. Kod Cibone najučinkovitiji je bio Leon Radošević s 20 ubačaja.

U subotu se igra posljednje, 14. kolo Lige za prvaka. Zadranima u 20 sati na Višnjik stiže momčad Trogira.



Sponzori