Jusupova premijera na Višnjiku- dolazi Cibona 30.01.2010.

U redovima Zadra nema ozljeda, za Cibonu spremni su svi

Devetnaesto kolo regionalne lige donosi vječiti derbi hrvatske košarke. Po drugi put ove sezone susrest će se Zadar i Cibona. Prvu su utakmicu odradili u 6. kolu, kada je pod Tornjem Zadranima pobjeda izmakla samoj završnici. Cibona je tada slavila rezultatom 68-65. Ovaj susret Zadranima nosi važne bodove, jer bi porazom šanse za Final four bile svedene tek na teoriju.

Bitna je ovo utakmica i rezultatski i psihološki- svjestan je toga i trener Danijel Jusup.

Cibona se gotovo od početka sezone nalazi na vodećem mjestu ljestvice regionalne lige s 14 pobjeda i 4 poraza. U zadnjem kolu doživjeli su prvi poraz na svom parketu, bolji od njih bio je Hemofarm koji je nakon Cibone u Zagrebu dobio i Zadar u Vršcu. Momčad trenera Velimira Perasovića još uvijek ne može biti potpuno sigurna u plasman na FF. Još je dosta utakmica do kraja, a ishod ove zadarske važan je i za njih.

Karakteristika Cibone je kvalitetna obrana na vanjskim pozicijama i obrana od pick and rolla. Cibonini visoki igrači  dosta su mobilni, u stanju su dobro pomagati, vraćati se i skakati. Protiv njih nije lako razviti igru iz pick and rolla. To je njihova osnovna snaga. Njihovi igrači imaju puno više osvojenih nego izgubljenih lopti, tu im je omjer dobar, a to je izravno posljedica agresivnosti i kvalitetne igre na lopti na vanjskim pozicijama- tako je svog sljedećeg protivnika opisao trener Jusup.

Cibonin roster u posljednje je vrijeme izmijenjen, što ozljedama, što odlascima i dolascima. Veliki hendikep za Cibonu, i olakšanje za Zadar jest ozljeda zagrebačkog kapetana Marina Rozića, momčad je napustio Vedran Princ, a pod Toranj stigao slovenski šuter Samo Udrih. Osim što dobro stoje u regionalnom natjecanju, Cibona se plasirala u TOP 16 Eurolige.

Oni su šuterski kvalitetna momčad, a Gordon je čovjek koji stvara višak, otvara šut. Njega i Tomasa izdvojio bih kao dvojac koji otvara ostalim igračima prostor. Mi se dva dana pripremamo  na njihov način igre, i ne smijemo dopustiti da nas njihova agresivnost učini nervoznim u napadu- rekao je Jusup kojem će utakmica protiv Cibone biti premijerni nastup pred zadarskom publikom.

Nije mi lako, nova je dvorana, emocije ću morati staviti na stranu i koncentrirati se na ono što je moj posao. Sigurno će mi biti teško zbog pritiska i važnosti utakmice i moram se pripremiti na to- zaključio je zadarski strateg.

 

 

Sponzori