Gečevski i MZT danas gostuju na Višnjiku 16.11.2013.

Osmo kolo ABA lige

Makedonski MZT Aerodrom Skopje, predvođen trofejnim kapetanom Zadra Todorom Gečevskim, danas će u 17 sati gostovati na Višnjiku u sklopu osmog kola ABA lige.

Prilika je to zadarskim košarkašima da prekinu negativni niz od tri domaća poraza, koliko su ih zaredali nakon uvodne pobjede nad mađarskim Szolnokijem.

U dosadašnjem dijelu prvenstva, Zadar je u sedam odigranih kola ostvario dvije pobjede dok sastav iz makedonske metropole ima pobjedu više.

Dvoboj sedmog i dvanaestog kluba na ligaškoj ljestvici najavio je trener Zadra, Hrvoje Vlašić:

"MZT je iskusna momčad, no u gostima ne igraju jednako dobro kao kod kuće. Zato moramo nametnuti svoj ritam i nikako im dopustiti da igru svedu na pet na pet jer tada do izražaja dolazi njihovo iskustvo. Za razliku od dosadašnjih utakmica u našoj dvorani, moramo se postaviti kao domaćini od prve minute. Moramo raditi veliki pritisak na njihovu vanjsku liniju te iskontrolirati skok. Ne smijemo dopustiti još jedan slab uvod u utakmicu jer smo posljednji put loše reagirali kad smo morali sustizati rezultat."

Zadar će protiv MZT-a nastupati bez ozlijeđenog kapetana Ive Ivanova:

"Borbenošću i rotacijama ćemo pokušati nadoknaditi izostanak našeg kapetana. Energiju koju donosi je stvarno teško nadoknaditi, no ja vjerujem u svoje igrače i nema razloga da oni ne vjeruju sami u sebe. Dobra je vijest što nam se u sastav vraća Toni Prostran."

Sponzori