Zadar slavio nad MZT-om 17.11.2013.

Osmo kolo ABA lige

Košarkaši Zadra sinoć su u još jednoj napetoj završnici stigli do svoje treće ovosezonske pobjede. S rezultatom 72-70 bili su bolji od makedonskog MZT-a.

Unatoč tome što su kontrolirali čitav tijek susreta te u posljednjih 7 minuta ušli s čak 15 koševa prednosti (67-52), ponovno se Zadranima dogodio veliki pad u završnici, koji ih je mogao stajati pobjede. Seriju od čak 14-0 nanizali su gosti, da bi samo minutu nakon kraja serije i izjednačili po prvi put na utakmici (69-69).

Dijan je polaganjem nakon odbijanca poentirao za 71-69, a nakon dobre obrambene reakcije, Marko Ramljak imao je prigodu s linije slobodnih bacanja napokon potvrditi pobjedu Zadra, no bio je neprecizan oba puta. Srećom, ni gosti nisu bili odveć precizniji te je Kostovski pogodio samo jedno bacanje za 71-70 šest sekundi pred kraj susreta. Brzim prekršajem gosti su na liniju slobodnih bacanja poslali Lawrencea koji je pogodio jedno i tako rezultat postavio na konačnih 72-70.

Ante Đugum: "Ušli smo jako dobro u utakmicu, potpuno suprotno od onog pristupa koji smo imali u prošlim domaćim utakmicama. Nametnuli smo svoj ritam i stvorili lijepu prednost koju smo održavali do posljednje četvrtine utakmice. Tada je ponovo uslijedio naš neobjašnjiv pad u igri, međutim najvažnije da smo na kraju upisali pobjedu."

Marko Ramljak: "Znali smo da nas opet čeka teška utakmica. Protivnik nije imao svježine koliko i mi jer igraju dvije utakmice tjedno i zato smo odmah krenuli s agresivnom obranom što nas je držalo u prednosti veći dio utakmice. Ali opet nam se dogodio taj neobjašnjivi pad. Počeli smo razmišljati previše o pobjedi i tako sami sebi stvorili pritisak, pa smo se možda i malo preplašili. Ipak, za razliku od prošlog tjedna, ovaj smo put izvukli pobjedu."

Todor Gečevski: "Zadar je odigrao dobrih 30 minuta utakmice. Odlično su igrali obranu i dosta brzo trčali u napadu. Mi smo se skupili nekako u posljednjoj četvrtini, iskoristili rupu u koju je upala domaća momčad i na kraju imali šut za pobjedu. Nažalost nismo imali dovoljno koncentracije na kraju utakmice da u potpunosti preokrenemo rezultat."

KK Zadar - MZT Aerodrom Skopje 72-70 (26-15, 18-16, 17-16, 11-23)

KK Zadar: Bašić, Kraljević 9, Lawrence 10, Perić, Sobin 2, Đugum 8, Ramljak 15, Batur 3, Dijan 9, Car, Prostran 2, Šutalo 14.

MZT Aerodrom Skopje: Sinovec 11, Markovski, Kostovski 11, Lučić 5, Stojanovski 11, Gečevski 7, Mladenovski, Čekovski 11, Reynolds 7, Davis 7.

Galerija: Zadar - MZT Skopje Aerodrom

Sponzori