4. pobjeda - Helios nemoćan na Višnjiku 14.11.2009.

Košarkaši Zadra nastavljaju s pobjedama na domaćem parketu.

U 7. kolu u Krešinoj dvorani gostovao je slovenski Helios iz Domžala, momčad koja je u proteklim sezonama za Zadar bila neugodan suparnik i nerijetko odnosila bodove i iz Zadra i Domžala. U ovoj utakmici Zadrani su zaliječili rane od poraza pod Tornjem iz prošlog kola slaveći rezultatom 97 – 70. Zadrani su potpuno nadskakali goste ( 31 – 19) i natjerali ih na 14 izgubljenih lopti.

Helios se do sredine prve dionice držao u igri, ali Zadar polako hvata ritam prvom tricom Stipčevića, a svoj prvi koš u sezoni upisao je i mladi Pavle Marčinković za rezultat 24 – 19. Do dvoznamenkaste prednosti domaćin je stigao u 11. minuti tricom Cara za 31-21. Nakon njega precizni su Boisa, Rančić i Stipčević za ugodnih +15 na kraju prvog dijela. Zaostatak prije odlaska na odmor smanjuju Dundović i Petrović za 56 – 49. Otvaranje drugog poluvremena obje su momčadi prespavale, u 5 minuta igre postigli su i jedni i drugi tek po 2 poena. U igru tada ponovo ulazi Marčinković. Pavle je skakao, pogađao i blokirao a svaki je njegov potez publika nagradila velikim pljeskom. Svojim je koševima Marčinković osigurao mir u redovima Zadra. Uz njega atraktive poteze redao je i Micah Downs. Trica, zakucavanje i blokada još su jednom podigli publiku na noge. Helios se tada još držao na dohvatljivom zaostatku, i u zadnjih 10 minuta Zadar ulazi s prednosti od 69 -60. Snow tricom smanjuje na 69 – 63 i to je bio posljednji trzaj momčadi iz Domžala. Zadar radi seriju 18 – 1 i do kraja samo pune koš gostiju. Svoj prvi pogodak u sezoni zabilježio je i Ivan Batur nakon izvedene individualne akcije, i utakmica završava s velikih +27 za Zadar, 97 – 70.

Čestitke Zadru na pobjedi, dvije su stvari odlučile utakmicu: naše izgubljene lopte i zadarski skok. Mislimo li bilo što u zadru napraviti, maramo poraditi na tome – bio je kratak strateg Helioda Rado Trifunović.

Zmago Sagadin nije krio zadovoljstvo: - Ovo je više nego zaslužena pobjeda. U prvom smo poluvremenu loše odigrali obranu, primili previše koševa, dok je u drugom dijelu bilo puno bolje. Imali smo dobar skok i velik broj osvojenih lopti.

Prvo ime u redovima Zadra bio je Micah Downs s 15 koševa, 7 skokova i jednom blokadom, po 12 poena dodali su Stipčević i Ružić. Kod gostiju s 15 koševa najbolji je bio Aleksej Laškević. U sljedećem kolu koje se igra u utorak, 17. studenog Zadar odlazi u goste Hemofarmu.

Galerija: Zadar - Helios

Sponzori