Zadar siguran protiv Alkara 15.11.2018.

Peta pobjeda Zadra u domaćem prvenstvu

Košarkaši Zadra u dvoboju 7. kola HT Premijer lige svladali su momčad sinjskog Alkara rezultatom 99-71. Zadrani su se od samog početka nametnuli kao favoriti te su već nakon prve četvrtine imali dvoznamenkastu prednost 24-12, dok se na poluvrijeme otišlo vodstvom domaće momčadi 50-31.

Gostujuća momčad bolje je otvorila treću dionicu te su uspjeli doći do zaostatka od 11 koševa (55-44). No, tada domaćini opet pojačavaju ritam i do kraja treće četvrtine odlaze na plus 22 (77-55) i do kraja dvoboja rutinirano čuvaju prednost. 

Luka Božić s 22 koša bio je prvi strijelac momčadi s Višnjika, dok je u redovima Alkara sa 16 koševa najefikasniji bio Vučić.

Igrač Zadra Jure Planinić:

Mislim da smo odigrali dosta kvalitetnu utakmicu. Ispoštovali smo sve što smo dogovorili. Mi mlađi smo također dali sve od sebe i napravili ono što je trener od nas i tražio. Sada se okrećemo Ciboni i dat ćemo sve od sebe da i tamo ostvarimo dobar rezultat.

Igrač Alkara Hrvoje Vučić:

Odigrali smo najbolje što znamo i možemo. Bilo je tu i dosta grešaka, no to je uvijek tako kada igrate protiv ekipe kao što je Zadar. To je ipak abaligaška momčad, velika je razlika u pripremljenosti i teško je tu izvući bolji rezultat, pogotovo kada se igra u gostima.

Trener Zadra Ante Nazor:

Mislim da je ova utakmica korak u pravom smjeru. Pripremali smo ovu utakmicu kao i svaku drugu. Respektirali smo protivnika i htjeli smo od starta nametnuti svoj ritam. Nastojali smo i pod cijenu greške pretrčati protivnika i tražiti pas igru. To je, međutim, segment kojim ne možemo biti zadovoljni što se može vidjeti i u 20 izgubljenih lopti, što uz devet promašenih slobodnih bacanja kazuje da koncentracija nije bila na nivou. No, imali smo dvije utakmice prije ove i možda se nismo dovoljno 'rekuperali'. Moramo biti zadovoljni pobjedom i time što smo dali dobre minute mladim igračima.

Trener Alkara Srđan Helbich:

Zadar je ekipa koja je liga iznad nas, pogotovo u fizičkom dijelu. Imali su 18 skokova više. Nemam što zamjeriti svojoj ekipi osim možda igru u obrani iz treće četvrtine kada smo radili prekršaje tek u zadnjoj minuti. Da smo bili agresivniji možda bismo se još malo približili, no momci su dali sve od sebe i nemam im što zamjeriti.

 

 

Sponzori