Očekujemo pravi dalmatinski derbi 17.03.2018.

Zadar u nedjelju na Gripama

Košarkaši Zadra u dalmatinskom derbiju HT Premijer lige u nedjelju od 17 sati gostuju kod Splita. 

Očekujem pravi dalmatinski derbi i dobru utakmicu. Ambijent će sigurno biti odličan. Utakmica nam je izuzetno važna jer želimo ostati na jednom porazu i u utrci za prvim ili drugim mjestom na kraju osnovnog dijela HT Premijer lige – započeo je trener Zadra Aramis Naglić i nastavio - Split je dobra momčad. Igraju promjenjivo, ali imaju kvalitetu da pobijede svakoga u ligi. Prije svega tu su Kedžo, Scott, Filipović, Marčinković, Kalajžić, Širko… dakle niz provjerenih i kvalitetnih igrača. Očekuje nas težak susret, no imali smo više vremena za pripremu nego je to slučaj u ABA ligi pa vjerujem da smo se dobro spremili. Želimo pružiti pravu partiju.
Pošto se radi o dvoboju povijesno gledano dviju najboljih momčadi s prostora Dalmacije, izraz „dalmatinski derbi“ bio je neizostavan i u najavi od strane iskusnog Ive Ivanova.
- Pred nama je pravi dalmatinski derbi i fešta košarke. Split je jako dobra momčad koja je popunjena na svim pozicijama. U prvom dijelu prvenstva imali smo velikih problema protiv njih u Zadru, ali vjerujem da, s pravim pristupom od početka susreta, u nedjelju možemo doći do pobjede koja bi nam bila vrlo bitna za nastavak hrvatskog prvenstva – dodao je 32-godišnji visoki igrač.
U odnosu na ljubljanski ogled u sastav se vraća i oporavljeni Jakov Vladović pa Zadrani u Split putuju kompletni u namjeri da se zadrže na čelu premijerligaške tablice.
Utakmica se igra u nedjelju na Gripama, s početkom u 17 sati.

- Utakmica nam je izuzetno važna jer želimo ostati na jednom porazu i u utrci za prvim ili drugim mjestom na kraju osnovnog dijela HT Premijer lige. Split je dobra momčad. Igraju promjenjivo, ali imaju kvalitetu da pobijede svakoga u ligi. Prije svega tu su Kedžo, Scott, Filipović, Marčinković, Kalajžić, Širko… dakle niz provjerenih i kvalitetnih igrača. Očekuje nas težak susret, no imali smo više vremena za pripremu nego je to slučaj u ABA ligi pa vjerujem da smo se dobro spremili. Želimo pružiti pravu partiju, očekujem pravi dalmatinski derbi i dobru utakmicu - poručuje trener Zadra Aramis Naglić. 

U prvom dijelu prvenstva 'žuti' su dobro namučili Zadar u Krešinom domu. Tada su domaćini slavili 78-76, uz promašenu tricu Kedže za pobjedu Splita. Dovoljno je to upozorenje igračima Zadra da maksimalno uđu u utakmicu. 

- Pred nama je pravi dalmatinski derbi i fešta košarke. Split je jako dobra momčad koja je popunjena na svim pozicijama. U prvom dijelu prvenstva imali smo velikih problema protiv njih u Zadru, ali vjerujem da, s pravim pristupom od početka susreta, u nedjelju možemo doći do pobjede koja bi nam bila vrlo bitna za nastavak hrvatskog prvenstva – dodao je Ive Ivanov. 

Sponzori