Krešin kup: Uvjerljivo protiv Splita za polufinale 16.02.2017.

Za finale protiv Cedevite u petak od 17 sati

Košarkaši Zadra pobjedom protiv Splita 80-64 izborili su polufinale završnog turnira Kupa Krešimira Ćosića. Zadrani će finale pokušati izboriti protiv Cedevite u utakmici koja se igra u petak od 17:00 sati na šibenskom Baldekinu.

Zadar je sjajno otvorio utakmicu i u prvih pet minuta na krilima Marinkovića stigao i do dvoznamenkaste prednosti (12-2). Split se nije oporavio niti u nastavku prve dionice koja je završena velikom prednošću Zadra (28-4).

U drugu četvrtinu Split je krenuo puno agresivnije u obrani, pa su djelomice smanjili  zaostatak te Zadar na odmor odlazi sa solidnom prednošću od petnaest poena (43-28).

Split je u trećoj dionici uspio smanjili prednost Zadra na osam koševa (46-54), ali ipak nisu ozbiljnije zaprijetili momčad Aramisa Naglića, tako da je treća četvrtina završila sa deset poena prednosti za Zadar (59-49).

U završnoj četvrtini Zadrovom igrom sjajno je dirigirao Jakov Vladović te su rutinski priveli utakmicu kraju.

Vladović je završio utakmicu s 13 koševa i 10 asistencija. Dobru utakmicu odigrao je i Ivan Marinković, koji je ubacio 15 koševa uz 6 skokova. Boris Barać je dodao 12 koševa, a Maj Kovačević 10. Kod Splita je Mateo Kedžo s 24 poena bio jedini s dvoznamenkastim učinkom.

Zadar će tako u petak u polufinalu igrati protiv Cedevite, a u drugom polufinalu Jolly JBS ide na Cibonu koja je u neizvjesnoj završnici bila bolja od GKK Šibenika 77-75.

Trener Zadra Aramis Naglić:
- Od samog početka nam je obrana bila na razini na kojoj smo željeli, ali je bilo nemoguće držati protivnika na tako niskom postotku šuta cijelu utakmicu. Rotirali smo, jer smo smatrali da ne bismo izdržali sa šest igrača cijeli susret. Možda smo sami sebe nepotrebno doveli u nervozu određenim nepromišljenim potezima i nedisciplinom u igri, ali na koncu smo iskontrolirali utakmicu. Cedevita? Oni nemaju slabih točaka. Najbolja su momčad u Hrvatskoj i sigurno neće ući u utakmicu nespremni, jer je ovo ipak eliminacijski susret u kojem nema popravka. Oni su favoriti, a mi ćemo pokušati izvući maksimum nakon ovog niza utakmica i serije pobjeda. Uživamo u pobjedama, ali nam one moraju biti još veći poticaj da ostanemo skromni.

Jakov Vladović, igrač Zadra:

- Presudio je naš odličan ulazak u utakmicu. Kasnije je bilo dosta lakše igrati, a pad koji nam se dogodio u jednom dijelu utakmice je razumljiv, jer je trener izrotirao dosta igrača kako bi sačuvao svježinu. Kontrolirali smo utakmicu cijelo vrijeme, iako su nam bili došli na deset razlike. Slijedi nam Cedevita koja je jedna izvrsna momčad. Nećemo se predati. Nama je Kup uvijek poseban zbog Kreše Ćosića te nam je to dodatan motiv da napravimo sve što je u našoj moći da ga osvojimo.

KK Zadar - KK Split 80-64 (28-4, 15-24, 16-21, 21-15) Šibenik - Dvorana Baldekin, gledatelja: 1000, Suci: Srđan Dožai, Siniša Erceg i Alfred Jovović; KK Zadar: Bašić 9, Vladović 13, Marinković 15, Barać 12, Mazalin 8, Kovačević 10, Vraneš, Krajina 8, Brzoja 1, Franke 4, Georgiev; KK Split: Dijan, Rančić 7, Filipović 9, Kalajžić 2, Kanaet 8, Subotić 2, Kedžo 24, Jukić 8, Širko 2, Najev 2, Galić, Marić

Sponzori