Naglić i Krajina: Bila je ovo naša najbolja utakmica sezone 09.12.2017.

Zadar uvjerljiv protiv Petrol Olimpije

Košarkaši Zadra u 11. kolu ABA lige svladali su u Krešinom domu ljubljansku Petrol Olimpiju rezultatom 97-77. Bila je ovo najbolja ovosezonska igra momčadi Aramisa Naglića, koja nije ostavila ravnodušnim nikoga od tri tisuća navijača koji su se okupili u Krešinom domu.

Zadar je od početka do kraja kontrolirao utakmicu. Na poluvremenu je već bilo plus 21 (51-30), a do kraja je prednost očuvana uz nekoliko vrlo atraktivnih poteza domaće momčadi. 

Najefikasniji kod Zadra bio je Ive Ivanov sa 17 koševa, Luka Božić je dodao 14 uz 12 skokova, Joshua Bostic također 14 uz 7 asista, a 14 koševa postigao je i Kristijan Krajina uz stopostotan šut iz igre (7-7). Dvoznamenkasti su još bili Bašić i Knowles koji su ubacili po 11 koševa. 

Već u nedjelju Zadar gostuje kod Hermes Analitice u utakmici HT Premijer lige.

Aramis Naglić, trener Zadra:

„Moram čestitati momcima na prikazanoj igri i prije svega altruizmu kojega pokazujemo iz utakmice u utakmicu. To je ono što me ponajviše veseli. Imali smo šest dvoznamenkastih igrača, a to puno znači. Nema egoizma, tj. na minimalnoj je razini, igramo kao momčad i ovaj je rezultat posljedica upravo toga. Prvo je poluvrijeme bilo na zaista visokoj razini. Zadovoljni smo, trebamo proslaviti pobjedu, no već u nedjelju igramo protiv Hermesa.“

Kristijan Krajina, igrač Zadra:

Bila je ovo timska pobjeda. Odlično smo ispunili plan igre koji nam je trener zadao u pripremi utakmice. Od početka do kraja smo bili bolji. Zagrađivali smo u obrani, hvatali smo skokove i na kraju smo riješili utakmicu u svoju korist. Olimpija je dobra momčad, na kraju krajeva dobili su Partizana u gostima. Znali smo da se ne smijemo opustiti niti u jednom trenutku. Na poluvremenu smo pričali kako ne smijemo popustiti iako smo vodili 21 razlike i to smo na kraju i napravili.

KK Zadar – KK Petrol Olimpija 97-77 (29-20, 22-10, 18-23, 28-24) KK Zadar: Knowles 13, Bašić 11, Ivanov 15, Kraljević, Jelenković 2, Krajina 14, Bostic 14 (7 as.), Vuković 2, Brzoja 8, Špralja 4, Božić 14 (12 sk.). KK Petrol Olimpija: Barbarič 2, Radulović, Oliver 14, Špan 14, Bubnić, Badžim 7, Morgan 19, Lorbek 8, Jurček 3, Hrovat 10.
Galerija: Zadar - Petrol Olimpija 97-77

Sponzori