Pobjeda je imperativ 09.02.2017.

U petak stiže Mornar

Nakon pobjede nad Zagrebom u A-1 ligi (94-86), košarkaši Zadra nisu imali previše odmora jer ih već u petak (20:00 sati) očekuje najvažniji ABA-ligaški ogled sezone. U Krešin dom stiže Mornar iz Bara u utakmici 22. kola regionalne lige. 

Zadrani su svjesni da moraju početi pobjeđivati, ako žele izbjeći posljednje mjesto na ljestvici...

- Iznimno važna utakmica za nas, više nemamo prava na pogrešku. Idemo na pobjedu, u Baru smo ih pobijedili u utakmici s puno koševa, nadam se da ćemo i ovaj put biti uspješniji, kaže centar Zadra Kristijan Krajina. 

- U svlačionici smo svjesni da je pred nama utakmica u kojoj nemamo pravo na pogrešku. Mornar ima vrlo kvalitetne pojedince, ali vjerujem da ćemo biti pravi i uz pomoć navijača upisati važnu pobjedu, dodaje Ivan Marinković.

Trener Zadra Aramis Naglić nada se da će u ključnom dvoboju sezone njegova momčad biti na visokom nivou...

- Čeka nas jako teška utakmica. Mornar iz Bara je iznimno neugodna momčad, s nepredvidivim Amerikancima za koje često obrana glasi 'moli Boga da promaše', jer uzimaju dosta šuteva bez rezona koje je teško braniti. Individualno su vrlo neugodni i trebat ćemo uložiti dosta truda za pobjedu. Ne smijemo se upuštati u trku s njima jer su atletski dosta snažni. Svlačionica je svjesna važnosti utakmice, nadam se da ćemo izbjeći nervozu u momčadi i da ćemo biti pravi.

Podrška navijača trebala bi biti dodatan vjetar u leđa košarkašima Zadra...

- Pozivam naše navijače, naravno one koji to žele i koji su pozitivni, da nas podrže i dođu nam pomoći na pravi način da dobijemo ovu važnu utakmicu. Svi problemi koji postoje nek se rješavaju tamo gdje se trebaju rješavati. Ovo je zajednički apel stožera i svlačionice da pokažemo jedinstvo u ovako važnom trenutku, zaključio je Naglić. 

Sponzori