ZDBT 2017: Khimki bolji od Zadra 24.09.2017.

Zadar dobar samo prvu četvrtinu

Košarkaši Zadra upisali su i treći poraz na ovogodišnjem izdanju Zadar Basketball Tournamentu. Bolji od igrača Aramisa Naglića bio je ruski Khimki 72-58.

Osim prve četvrtine koju je Zadar odigrao dosta dobro predvođen Božićem i Bašićem, pristup igrača u ostatku utakmice nije mogao zadovoljiti navijače Zadra, unatoč činjenici da je preko puta bio euroligaš iz Rusije. 

Luka Božić zaključio je nastup na ZDBT-u kao drugi strijelac turnira, s prosjekom od 16 koševa po utakmici. 

U utakmici za treće mjesto Bayern je pobijedio Brose Bamberg 71-58, dok je u finalu Fenerbahče slavio protiv CSKA 76-72. 

Aramis Naglić (Zadar):

Mogu biti zadovoljan određenim segmentima igre u ove tri utakmice, ali pristupom današnjoj utakmici ne mogu nikako biti zadovoljan. Bez obzira na snagu protivnika, nedostajalo nam je energije i čvrstine u obrani pa sam dosta rano dao priliku mlađim igračima da vidim što možemo dobiti od njih. Respektiram ovakve protivnike, ali od svojih igrača očekujem više i nema alibija za ovakvu obranu i nedostatak energije. Drugo poluvrijeme današnje utakmice me je strašno razočaralo i ovaj tjedan ćemo sigurno imati puno posla. S Vladovićem i Knowlesom bi zasigurno bolje izgledali na terenu, jer su to igrači visoke klase. Svakodnevno radimo na dovođenju novih igrača na pozicijama 1 i(li) 3 i nadam se da će se to realizirati tijekom ovog tjedna.

Georgios Bartzokas (BC Khimki):

Još jednom bih zahvalio organizatorima turnira, na pozivu. Odigrali smo tri jako dobre utakmice, i pokazao se određeni napredak u igri. Imali smo bolje i slabije dijelove igre, ali to je očekivano jer puno novih imena i trebamo raditi na kemiji u igri. Želim sreću Zadru u natjecanju ABA lige. Zadranin Pino Grdović je radio sa mnom prošle sezone u Barceloni, njega doživljavam kao prijatelja i kao osobu koja puno zna o košarci.

KK Zadar – Khimki 58-72 (17-18, 9-17, 6-18, 26-19) KK Zadar: Bašić 14, Ivanov 5, Kraljević 4, Jelenković, Krajina 6, Vuković 2, Prša, Brzoja 9, Špralja, Tomas 1, Božić 17. Khimki: Honeycutt, Vyaltsev 13, Zaitcev 6, Marković 15, Sokolov, Monia 8, Gill 3, Todorović, Anderson 16, Jenkins 3, Thomas, Yakushin 5.
Galerija: Zadar - Khimki 58-72

Sponzori