Umalo iznenadili favoriziranog protivnika 24.02.2017.

Zadar promašio šut za pobjedu

Košarkaši Zadra bili su na pragu velikog iznenađenja u Beogradu. S dvije trice Maja Kovačevića preokrenuli su plus pet Partizana u minimalno vodstvo (85-86), da bi domaćinima ostalo deset sekundi za napad što je bilo dovoljno Urošu Lukoviću da poentira za pobjedu. 

Zadru je ostalo pet sekundi, dovoljno za akciju koja je ostavila samoga na šutu za tri poena Maja Kovačevića. No, nažalost lopta ovoga puta nije htjela kroz obruč i Zadar je upisao još jedan nesretni poraz u gostima.

- Nismo iskoristili odsustvo nekih igrača Partizana, što nam je olakšalo posao. No, da bi se pobijedio Partizan u Beogradu, moramo biti čvršći. Rano smo ušli u probleme s penalima, napravili smo puno grešaka i gluposti. Žao mi je jer je ovim momcima bila potrebna ovakva pobjeda. Sve bi bilo drugačije da smo ovdje pobijedili. No, ne odustajemo, iz utakmice u utakmicu želimo postići više. Situacija u timu je bolja, bolje igramo, pozitivni smo. Potrebna nam je jedna teža pobjeda da "kliknemo". Ovu utakmicu moramo što prije zaboraviti. To je trauma, ali tako je to u sportu, rekao je trener Zadra Aramis Naglić.

Igrač Zadra Maj Kovačević poručio je da mu je žao što se kraj nije "poklopio" na stranu Zadra, ali da je ovom utakmicom Zadar dokazao da njegova pozicija na tablici nije realna. 
- Napravit ćemo sve da se dignemo u narednim utakmicama, poručio je Kovačević. 
Nakon Partizana, Zadru u ponedjeljak na Višnjik stiže šibenski Jolly (A-1 liga), a u srijedu 1. ožujka zagrebačka Cibona (ABA liga).

Nesuđeni junak Zadra Maj Kovačević poručio je da je ovom utakmicom Zadar dokazao da njegova pozicija na tablici nije realna. 

- Ovdje smo se došli boriti i pokazati agresivnost. Bili smo dosta dobri na obje strane terena. Žao mi je što se na kraju nije nama poklopilo, to nam se već događalo ove sezone. Ali dokazali smo da naša pozicija na ljestvici nije realna, napravit ćemo sve da se dignemo u sljedećim utakmicama. Sve šuteve smo momčadski odradili, pravovremenim blokovima i dodavanjima, a ja se uvijek na šut dignem sa samopouzdanjem da ću pogoditi jer znam da su to moji šutevi. Ovaj zadnji nije ušao, šteta. Napravit ćemo sve da se dignemo u narednim utakmicama, poručio je Kovačević. 

Nakon Partizana, Zadru u ponedjeljak na Višnjik stiže šibenski Jolly (A-1 liga), a u srijedu 1. ožujka zagrebačka Cibona (ABA liga).

 

 

Sponzori