Zadar sezonu otvara kod Budućnosti 10.07.2017.

Kreće druga ABA liga

 

Na današnjem sastanku boarda regionalne ABA lige, predočene su neke novosti, od kojih je sasvim sigurno najznačajnija da od sljedeće sezone starta i druga ABA liga
Priča koje je bila aktualna već neko vrijeme, tako je i službeno dobila potvrdu. Detalji oko te lige kao i imena klubova koji će u njoj participirati još nisu poznati, međutim poznato je da će se kao kriterij uzimati mjesto koje su pojedini klubovi zauzeli u nacionalnom prvenstvu. 
Na mjestu predsjednika umjesto Mladena Vebera zasjest će Nebojša Čović iz Crvene Zvezde, dok su za njegove zamjenike imenovani Domagoj Čavlović i Igor Dodik. 
Prikaži sliku na Twitteru
Prikaži sliku na Twitteru
 Prati
 ABA Liga ✔ @ABA_League
#ABALiga Assembly session took place in Zagreb.
More at: http://bit.ly/2v3POdN 
17:48 - 10 Jul 2017
  3 3 proslijeđena tweeta   7 7 lajkova
Informacije o Twitter oglasima i zaštiti privatnosti
Uz potvrdu odluke o pokretanju juniorske lige, poznat je i kalendar natjecanja prve ABA Lige. Liga će započeti 30. rujna, regularni dio sezone traje do 11. ožujka, a finale bi trebalo završiti najkasnije polovicom travnja. 
KK Zadar sezonu otvara gostovanjem u Podgorici kod neugodne domaće momčadi Budućnosti, a već u sljedećem kolu 2. listopada, u Krešin dom dolazi zagrebačka Cedevita.

KK Zadar novu sezonu ABA lige otvorit će 29. rujna gostovanjem u Podgorici kod momčadi Budućnosti, a već u sljedećem kolu 2. listopada, u Krešin dom dolazi zagrebačka Cedevita, odlučeno je ždrijebom na sastanku predstavnika klubova regionalne lige u Zagrebu. U trećem kolu Zadar će gostovati kod MZT-a, a potom na Višnjik stiže beogradski Partizan.

Na sastanku upravnog odbora ABA lige predočene su određene novosti, od kojih je sasvim sigurno najznačajnija da od sljedeće sezone starta i druga ABA liga. Priča koje je bila aktualna već neko vrijeme, tako je i službeno dobila potvrdu, a kao glavni kriterij će se uzimati plasman klubova u nacionalnom prvenstvu. 

U skladu s prethodnim dogovorom, došlo je do zamjene na mjestu predsjednika ABA lige. Tako je umjesto Mladena Vebera iz Cedevite, novi predsjednik ABA lige Nebojša Čović iz Crvene Zvezde, dok su za njegove zamjenike imenovani Domagoj Čavlović (Cibona) i Igor Dodik (Igokea). 

Uz potvrdu odluke o pokretanju juniorske lige, poznat je i kalendar natjecanja prve ABA lige. Liga će započeti 29. rujna, regularni dio sezone traje do 11. ožujka, a finale bi trebalo završiti najkasnije 15. travnja. 

Cjelokupan raspored dostupan je ovdje. 

 

Sponzori