Starta druga ABA liga 25.07.2017.

Od ove sezone kreće i Superkup

 

Na danas održanoj skupštini ABA lige u Beogradu, donesen je velik broj novosti koje će snažno utjecati na razvoj košarke u zemljama koje će participirati kako u prvoj, tako i drugoj ABA ligi, koja starta od ove sezone
Prema riječima kazanim na skupštini lige, nakon snažnog zanimanja klubova za participiranjem u drugom razredu regionalnog natjecanja, poznato je deset od ukupno dvanaest klubova. 
To su: Split, Krka, Rogaška, Bosna, Zrinjski, Dynmic, Borac Čačak, Teodo, Lovećen i Ohrid. Što se tiče ostala dva sudionika, njihova imena bit će poznata nakon dva kvalifikacijska turnira.
Prikaži sliku na Twitteru
Prikaži sliku na Twitteru
 Prati
ABA Liga ✔ @ABA_League
We are pleased to announce that the #ABALiga Second Division will start from the 2017/18 season!
Read more at: http://bit.ly/2v0LW1g 
18:58 - 24 Jul 2017
  21 1 proslijeđeni tweet   44 44 lajka
Informacije o Twitter oglasima i zaštiti privatnosti
Pobjednik prvog turnira između tri bosansko-hercegovačke momčadi ( Mladost Mrkonjić Grad, Široki i Tuzla), upast će u drugi, posljednji kvalifikacijski turnir gdje će se pridružiti momčadima Vršca, Sutjeske i Primorska. 
Prvak lige ići će direktno u viši rang natjecanja, dok će posljednje plasirana momčad iz prve lige ispast u rang niže. Organizirat će se i juniorski turniri. 
Velika novost je osnivanje Superkupa koji će se održati u Baru od 20. do 23. rujna, na kojem će sudjelovati osam najboljih momčadi koje su to zaslužile po rezultatima u prethodnoj sezoni.
Za KK Zadar, koji trenutno ne zna je li na nebu ili zemlji, možda i bolje da nije prošle sezone stekao uvjete za ovaj turnir. 
Crvena Zvezda je zbog obaveza u košarkaškoj Euroligi unaprijed otkazala svoje učešće, tako da popis klubova koji će se boriti za prvi trofej u novoj sezoni izgleda ovako: Cedevita, Partizan, Budućnost, Igokea, Mega Leks, Cibona, Mornar i FMP. 
Za kraj ne i nebitna informacija. Liga će svakom sudioniku nadolazeće 2017/18. sezone, podmiriti sve putne troškove natjecanja, uz to svakom sudioniku protekle sezone retroaktivno ako nema nekih neplaćenih kazni uplatiti 12000 eura putnih troškova. 

Na skupštini ABA lige u Beogradu, donesen je velik broj novosti koje će snažno utjecati na razvoj košarke u zemljama koje će participirati kako u prvoj, tako i drugoj ABA ligi, koja starta od ove sezone.

Prema informacijama vodstva lige, nakon snažnog zanimanja klubova za participiranjem u drugom razredu regionalnog natjecanja, poznato je deset od ukupno dvanaest klubova. 

To su: Split, Krka, Rogaška, Bosna, Zrinjski, Dynamic, Borac Čačak, Teodo, Lovećen i Ohrid. Što se tiče ostala dva sudionika, njihova imena bit će poznata nakon dva kvalifikacijska turnira.

Pobjednik prvog turnira između tri bosansko-hercegovačke momčadi (Mladost Mrkonjić Grad, Široki i Tuzla), igrat će u drugom, posljednjem kvalifikacijskom turniru s momčadima Vršca, Sutjeske i Primorska. 

Prvak druge ABA lige ići će izravno u viši rang natjecanja, dok će posljednjeplasirana momčad iz prve lige ispasti u niži rang. Organizirat će se i juniorski turniri. 

Velika novost u novoj sezoni je i pokretanje Superkupa koji će se održati u Baru od 20. do 23. rujna. Na njemu će sudjelovati osam najboljih momčadi iz prethodne sezone.

Liga će svakom sudioniku nadolazeće 2017/18. sezone, podmiriti sve putne troškove natjecanja, uz to svakom sudioniku protekle sezone retroaktivno ako nema nekih neplaćenih kazni, uplatiti dodatnih 12.000 eura putnih troškova. 

 

Sponzori