Krešin kup: Nismo favoriti, ali želimo polufinale 15.02.2017.

Zadar na Baldekinu protiv Splita

Košarkaši Zadra u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića u četvrtak će (od 16:30 h) na šibenskom Baldekinu odmjeriti snage sa Splitom, a u slučaju pobjede u poluzavršnici će igrati protiv Cedevite koja je očekivano svladala Kvarner 2010 rezultatom 98-76.

Nakon tri uzastopne pobjede (Zagreb, Mornar i Split) stanje u svlačionici je znatno bolje i s optimizmom se očekuje nastup na završnici Krešinog kupa...

- Ozračje je popravljeno, ali je naša situacija na ljestvici još daleko od idealne. Mi i dalje moramo biti uporni i koncentrirani na svakoj utakmici te razmišljati isključivo o idućem protivniku, a to je u ovom slučaju Split, rekao je u najavi dvoboja trener Zadra Aramis Naglić.

Prva je Split. Ista ona momčad koju su Zadrani prije nekoliko dana dobili na Gripama. Nimalo lako, nakon produžetka. Danas? Sasvim sigurno drugačija utakmica.
- Svaka utakmica je posebna za sebe. Takva će biti i ova, iako smo s istim protivnikom igrali u nedjelju. No, i mi tu utakmicu iskoristili kao dobru pripremu za ovu danas. Sigurno je i Split iskoristio tu utakmicu da ispravi svoje pogreške i promijeni neke stvari - rekao je u najavi dvoboja zadarski trener, koji za današnjeg protivnika ima mnoge riječi hvale.
- Radi se o zaista kvalitetnoj momčadi, koja ima odličnu kemiju i jako dobru ravnotežu mlađih i starijih igrača. Kod onih starijih nema taštine i nekih nerealnih očekivanja, dok su oni mlađi na vratima ozbiljne košarke. Dobro su vođeni i mi ćemo sigurno morati biti pravi ukoliko mislimo stići do pobjede.
Pred dvoboj sa "žutima" Naglić je i istaknuo kako on svoju momčad ne smatra favoritom.
- Za nas nema lakših utakmica i nikako ne smatram da smo favoriti. Čak me i smeta kada nas uporno stavljaju u tu ulogu. U Splitu ima velik broj odličnih igrača, a njihova četiri iskusna igrača imaju više utakmica nego cijela naša momčad zajedno. Mi moramo biti izuzetno oprezni i nikako ne smijemo uzimati ulogu favorita. Stanje na tablici je dovoljan razlog tome. Za nas je svaka utakmica teška. Ne govorim ovo iz razloga da tražim alibi, jer da sam alibi trener, ne bih prihvaćao klupu Zadra. Već zato što imam dovoljno iskustva i znam kako momčad diše i znam da ćemo morati dati svoj maksimu, 150 posto, ukoliko mislimo otići u polufinale.
Ipak, napomenuo je Naglić i kako je nakon tri pobjede stanje u svlačionici kud i kamo bolje. Zadar je, naime, prvo dobio vrlo važan dvoboj ABA lige protiv Mornara. Zatim je u A-1 ligi bio bolji od Zagreba, a pred početak završnice Kupa Krešimira Ćosića Zadrani u Splitu svladali današnjeg protivnika.
- Raspoloženje je popravljeno, s tim da nema nekog lakšeg disanja. Mi moramo biti uporni i koncentrirani na svaku iduću utakmicu i prije svega ne smijemo već razmišljati o idućim protivnicima, već isključivo o današnjem dvoboju.
Kroz posljednje tri utakmice vidljivo je da se Zadar dignuo na svakom planu, uključujući i onaj fizički.
- Radimo dobro. Dečki zaista odlično treniraju i nije im potrebna dodatna stimulacija. Također sam izuzetno zadovoljan funkcioniranjem mojeg stručnog stožera, tako da smo se dobro pripremali za izazove koji nam slijede.

Splićane je Zadar svladao u prvenstvenom dvoboju prije nekoliko dana na Gripama, ali ih u kupu očekuje sigurno drugačija utakmica.

- Svaka utakmica je posebna za sebe, a takva će biti i ova u četvrtfinalu kupa, iako smo s istim protivnikom igrali u nedjelju. Obje momčadi će iskustvo s prvenstvene utakmice iskoristiti da isprave svoje pogreške i promijene neke stvari. Split je kvalitetna momčad, koja ima odličnu kemiju i jako dobru ravnotežu mlađih i starijih igrača. Dobro su vođeni i mi ćemo morati biti pravi ako mislimo stići do pobjede.

Naglić je dodao da svoju momčad ne smatra favoritom.

- Za nas u ovom trenutku nema lakih utakmica i nikako ne smatram da smo favoriti. Za nas je svaka utakmica teška. Split ima velik broj odličnih igrača, a njihova četiri iskusna igrača odigrali su više utakmica nego cijela naša momčad zajedno. Moramo biti izuzetno oprezni i nikako ne uzimati ulogu favorita, a stanje na tablici je dovoljan razlog tome. Ne tražim alibi, jer da sam takav trener, onda zasigurno ne bih prihvaćao klupu Zadra, već zato što imam dovoljno iskustva i znam kako momčad diše. Morat ćemo dati svoj maksimum da izborimo polufinale.

Kapetan Zadra Lovre Bašić poručio je kako momčad s optimizmom putuje u Šibenik.

- U dobrom smo ritmu i želimo nastaviti tako. Što se tiče Splita, bit će to opet zanimljiva utakmica. Vjerujem da ih možemo svladati još jednom i izboriti polufinale. Krešin kup za nas uvijek ima posebno značenje i dat ćemo sve od sebe da ga pokušamo osvojiti.

Četvrtfinala: Kvarner – Cedevita 76-98; Jolly – Zagreb 83-76; Četvrtak: Zadar - Split (16:30) - TV prijenos Arena sport 2; Šibenik - Cibona (20:00) - TV prijenos Arena sport 2;

Sponzori