Želimo pobjedom razveseliti navijače 13.10.2016.

Zadar na Višnjiku ugošćuje Šibenik

Pred košarkašima Zadra derbi je utakmica drugog kola A-1 lige. U petak u 18 sati u susjedskom derbiju ugostit će momčad GKK Šibenika.

Posljednji susret istih suparnika u Krešinom domu prije pola godine završen je uvjerljivom pobjedom Zadra 108:69, ali su u međuvremenu Šibenčani osnažili momčad i u sezonu su ušli sa znatno većim ambicijama.

- Šibenik je ove sezone uložio dosta truda i financijskih sredstava da složi jako dobru momčad. Ni u kojem slučaju ih ne smijemo podcijeniti. Vrlo su ozbiljan protivnik, koji je najavio i borbu za treće mjesto. Prema tome, moramo biti izuzetno koncentrirani, mobilni i pripremiti se za njih na najbolji mogući način. Između ostalog, ta je utakmica jako bitna i za naše navijače i ni u kojem slučaju ne smijemo si dopustiti da izgubimo - rekao je u najavi utakmice trener Zadra Ante Matulović.

Već u nedjelju Zadar igra vrlo važnu utakmicu ABA lige kod kuće protiv MZT-a, ali s obzirom na poseban naboj koji donosi susjedski derbi, jasno je da Matulović razmišlja samo o Šibeniku...

- Uvijek dobivamo poruku da zadarska publika ne trpi poraze, već gleda samo rezultate i zbog toga nije lako odlučiti hoćemo li koristiti igrače koji su u Rijeci igrali 35-40 minuta te ih dodatno istrošiti pred MZT ili dati priliku našim mladim igračima, pa ući svjesno u rizik neizvjesnog rezultata. Ipak, pobjeda ne smije doći u pitanje i motivacija je na najvišem mogućem nivou  - kaže Matulović.

Centar Zadra Kristijan Krajina jedan od onih koji najbolje poznaje momčad Šibenika, obzirom da je prošlu sezonu proveo na Baldekinu...

- Poznajem ih iznimno dobro, iako su ove sezone dodatno osnažili momčad igračima poput Ivanova, Siriščevića i Halilovića. Prijatelji smo van terena, ali na terenu želim samo pobjedu i dat ćemo sve od sebe da razveselimo naše navijače. Pobjeda kod Kvarnera nam je podigla samopouzdanje i protiv Šibenika nas zanima isključivo novo slavlje - poručio je Krajina.

Sponzori