Pristup mora biti pravi 30.04.2016.

Zadar na neugodnom gostovanju u Šibeniku

Košarkaši Zadra u 10. kolu A 1 Lige za prvaka večeras (19:00) gostuju kod Šibenika.

- Očekuje nas teško gostovanje, s obzirom na tradiciju naboja između  Zadra i Šibenika. Sigurno nas očekuje i puna dvorana i određeni pritisci,  te mlada, poletna momčad Šibenika, koju izuzetno respektiram. Liga nam sugerira da su sva iznenađenja moguća i zato zaista moramo ići iz utakmice u utakmicu, pokušati svaku odraditi na najbolji mogući način. To vrijedi i za ovu - kazao je u uvodu trener Zadra Ante Nazor.


Šibenik je nakon devet kola na omjeru 1-8. Pobijedio je samo Splita  na Baldekinu nakon produžetka, a nedavno ga je tamo porazila Gorica s visokih 18 razlike. Zadar će i danas biti bez Marka Ramljaka, koji bi se mogao vratiti na  teren tek u doigravavnju. No, s njim i bez njega recept za pobjedu je jasan.

- Naš pristup mora biti pravi, što najbolje pokazuje prva utakmica sa  Šibenikom u Zadru. Prvih šest minuta držali smo ih bez poena, a onda  smo u četiri minute primili 19 poena. Jednostavno, trebamo držati konce  igre u svojim rukama, nametnuti se agresivnošću u oba smjera, skokom,  autoritetom i ne smijemo im dozvoliti da se razigraju. Samo na taj način  će utamica otići u pravom smjeru za nas - ističe trener Zadra.


Sponzori