Nazor: Pravim pristupom možemo parirati svakome u ligi 31.12.2015.

Zadar u subotu gostuje kod Mega Leksa

Košarkaši Zadra neugodan niz od pet uzastopnih poraza pokušat će prekinuti u subotu na gostovanju kod Mega Leksa u Sremskoj Mitrovici (17 h), u sklopu 18. kola ABA lige.

- Čeka nas vrlo teška utakmica protiv momčadi koja igra zaista dobro i kod kuće i u gostima. Imaju svoj sustav od kojega ne odustaju, bez obzira bili u rezultatskom plusu ili minusu. Nastoje igrati visokim trkačkim i skakačkim tempom na cijelom terenu pa se kontrola ritma igre nameće kao ključan pristup utakmici. Uz Crvenu zvezdu, Budućnost i Cedevitu, oni su najozbiljniji kandidati za doigravanje, što u kontinuitetu pokazuju i sigurno da neke stvari neće prepustiti slučaju da im ne bi izmakla ta pozicija, kaže trener Zadra Ante Nazor, koji je uvjeren da momčad može izaći iz rezultatske krize...

- Imamo svojih problema, ali posljednja utakmica nam je pokazala da s pravim pristupom možemo parirati svakome u ligi. Nadam se da ćemo to imati i u Sremskoj Mitrovici. Nastojat ćemo ispoštovati ono što se dogovorimo i ući u utakmicu maksimalno da pokušamo iznenaditi protivnika.  Atmosfera nije dobra, što je normalna stvar u sportu nakon pet uzastopnih poraza. Ali činjenica je da se možemo probuditi jedino pravim pristupom na svakom treningu i utakmici, borbenošću, energijom kakva nas je krasila dok smo imali omjer 7-5, kada smo na defanzivnu agresiju i kontranapad lomili protivnike trebamo se vratiti tom stilu igre, koji je u ovom trenutku jedini moguć za ovu momčad.

Momčad na put kreće u petak, što znači da nema puno prostora za novogodišnje opuštanje...

- Nova godina? Bus je u 8 ujutro, dan kao i svaki drugi. Mi smo profesionalci i tu nema iznimke, zaključuje Nazor.

Kapetan Zadra Lovre Bašić sve više pokazuje odlike vođe momčadi, a protiv Mega Leksa nada se izlasku iz negativnog niza...

- Kako se izvući iz krize? Pobjedom, nema druge. Pokušat ćemo to napraviti već protiv Mege, iako znamo da to neće biti nimalo lako. To je dobra momčad, mlada, rastrčana, igra na velik broj poena, ali mislim da se možemo s njima nositi. Idemo tamo s vjerom da ih možemo iznenaditi. Ne bismo se trebali puno osvrtati na njih, nego gledati našu igru i nastojati je poboljšavati iz dana u dan. Samo neka krene taj šut i bit će sve bolje. Nije da nemamo otvorenih šuteva, jednostavno ne pogađamo i to je nam je trenutačno najveći problem.

Sponzori