Protiv Budućnosti prekinuti crni niz 28.12.2015.

Zadar u ponedjeljak na Višnjiku dočekuje vodeću momčad lige

Prekid niza od četiri poraza košarkaši Zadra tražit će večeras od 21 sat pred svojim navijačima protiv Budućnosti, vodeće momčadi ABA lige. Podgoričani su od dosadašnjih 16 izgubili samo dvije utakmice i to na gostovanjima kod Crvene zvezde u 2. kolu i Partizana u 9. kolu. Nakon toga su nanizali sedam pobjeda, a u boljoj formi je jedino Cedevita koja ih ima deset. Pritom valja istaknuti da je Budućnost u posljednja dva kola dobila trećeg i četvrtog na ljestvici, odnosno Zvezdu kod kuće 68:54, te Mega Leks u gostima 81:83 preokretom u završnici. To dovoljno govori koliko je težak posao pred momčadi Ante Nazora.

- Znamo kakav nas protivnik očekuje, ali to nam samo treba biti dodatna motivacija za ovaj susret. Do kraja ABA lige ostalo nam je po pet utakmica kući i na strani i svaka je jako bitna. Moramo biti pripravni i tražiti našu šansu da se pred domaćom publikom vratimo u pozitivan ritam.  Nakon promjene trenera pokazali su jako kvalitetnu igru, posebno u napadačkom segmentu. Prijete sa svih pozicija i igraju jako atraktivno. Neki igrači poput Tadije Dragićevića su izvanrednoj formi i moramo gledati kako da ih zaustavimo - ističe Nazor.

Kakav Zadar treba biti da bi došao u priliku iznenaditi lidera prvenstva?

- Prvenstveno se moramo okrenuti sebi i tražiti šansu jakom agresivnoću u defanzivnom i ofenzivnom dijelu, te u okviru toga nametnuti naš ritam i nadati se da možemo prelomiti susret. Moramo tražiti ravnotežu između unutarnje i vanjske linije da bismo dobili napadačku širinu. Dobra je vijest da nam se vraćaju Domagoj Bošnjak i Marko Ramljak koji nisu igrali u Beogradu, jako bitni igrači u rotaciji upravo da nametnemo naš ritam.

Pogled na ljestvicu iz zadarske perspektive sve je neugodniji. Trenutačni omjer 7-9 i dalje znači da je Nazorova momčad dva boda iznad zone ispadanja, ali nakon vrlo dobrog prvog dijela sezone situacija sada ne izgleda nimalo dobro. Pobjeda protiv Budućnost došla bi, stoga, kao naručena.

- Apsolutno moramo napraviti sve da budemo pravi i dobijemo ovu utakmicu. Uz čestitke za Božić, pozivam i sve naše navijače, čija nam je podrška prijeko potrebna da bismo slomili otpor tako jakog protivnika. Želim im da u sljedećoj godini gledaju bolju košarku, a nadam se da će ova posljednja utakmica u 2015. to pokazati - za kraj će trener Zadra.

 
Lovre Bašić: Uz podršku s tribina možemo do pobjede

- Naravno da situacija nakon četiri uzastopna poraza nije dobra, ali nismo klonuli i nećemo. Ne gledamo unatrag, nego smo fokusirani samo na ono što je pred nama. Svjesni smo snage Budućnosti, ali u našoj dvorani nitko ne smije biti favorit i tako se moramo postaviti od prve sekunde utakmice - kaže kapetan Lovre Bašić.

Što će biti ključno da biste se mogli suprotstaviti vodećoj momčadi lige?

- Ključno je da vratimo igru koja nas je krasila kada smo bili u pobjedničkom nizu. Oni igraju zaista dobro i obrambeno i napadački i neće biti lako ni u jednom pogledu, ali ako pružimo našu najbolju partiju i uz podršku s tribina siguran sam da ih možemo pobijediti. Treba nam jedna velika pobjeda i zbog situacije na ljestvici i zbog samopouzdanja. Nadam se da će se to dogoditi večeras i da će onda stvari krenuti nabolje - ističe kapetan Zadra.

Sponzori