Protiv Krke nastaviti seriju domaćih pobjeda 17.12.2015.

Zadar u subotu dočekuje Krku

Niz od dva uzastopna poraza košarkaši Zadra pokušat će prekinuti u subotu kada na Višnjiku (21 sat) ugošćuju slovensku Krku iz Novog mesta

Nakon 14 kola regionalne ABA lige situacija na ljestvici dosta je zgusnuta.  Zadar je na dvije pobjede od četvrtog mjesta i zone doigravanja, ali i na dvije od pretposljednjeg, odnosno zone ispadanja. A raspored u narednom razdoblju nije baš lagan.

- Svjesni smo svega toga, ali držimo se onoga da idemo utakmicu po utakmicu. U ovoj ligi već se puno puta pokazalo da svatko može pobijediti svakoga i zato nema smisla dijeliti protivnike na teže i lakše. Svakoga treba shvatiti maksimalno ozbiljno, počevši od Krke, koju jednostavno moramo pobijediti da bismo se vratili na željeni put. Igra se u našoj dvorani, pred našim navijačima i od prve sekunde susreta moramo pokazati tko je tu gazda. Ako budemo pravi, ne sumnjam u našu pobjedu i zato ćemo poduzeti sve da tako i bude
, kaže igrač Zadra Domagoj Bošnjak.

Zadar je možda ispao iz dobrog ritma, ali još ima jednu pozitivnu seriju koju treba sačuvati - četiri uzastopne domaće pobjede. U Krešinom domu redom su padali Tajfun, Olimpija, Partizan i Igokea. Na redu je Krka, a zna se koliko je Zadru važno pobjeđivati pred domaćom publikom.

- To nam je najvažnije, iako smo pokazali da možemo do pobjede i u gostima, ali očito je da doma igramo bolje i nadam se da ćemo u subotu to potvrditi.

Na koga treba obratiti najveću pozornost kod Krke?

- Osovinu njihove momčadi čine Sinovec u vanjskoj liniji, te pogotovo Ivanov i Lalić pod košem, no ima tu još nekoliko igrača koji mogu iskočiti. Dobro ćemo se pripremiti za njih, ali ponavljam, mislim da će najvažnije biti ono što ćemo mi prezentirati na terenu. Ako to bude onako kako se dogovorimo, čvrsto, agresivno, koncentrirano, borbeno, onda ne sumnjam da će bodovi ostati u Zadru, zaključuje Bošnjak.

Sponzori