Arbitraža HKS-a presudila: Vrkić je igrač Zadra 20.08.2015.

HKS odbio zahtjev GKK Šibenik

Domagoj Vrkić je igrač KK Zadar – odluka je to Povjerenstva za natjecanje Hrvatskog košarkaškog saveza. Također, povjerenstvo je zaključilo da Vrkić sljedeće četiri godine ne smije potpisati ugovor s niti jednim klubom bez odobrenja Zadra.


Podsjetimo, mladi je košarkaš uoči sezone odbio potpisati ugovor s matičnim klubom, već je trenirao sa A-ligašem Šibenikom.


''Igrač Domagoj Vrkić imao je sa KK “Zadar” zaključen Ugovor o športskom usavršavanju koji je istekao nastupom punoljetnosti 6.3.2015.

KK “Zadar” je u skladu sa člankom 76. Registracijskog pravilnika HKS-a uručio igraču obavijest o namjeri zaključivanja prvog ugovora o igranju 24.2.2015. Igrač nakon nastupa punoljetnosti nije s klubom zaključio ponuđeni ugovor.
KK “Zadar” je 19.06.2015 donio disciplinsku mjeru suspenzije igrača Domagoja Vrkića zbog tog što je odbio s klubom zaključiti prvi ugovor o igranju. U skladu s člankom 77. Registracijskog pravilnika HKS-a “igrač koji ne želi zaključiti ugovor o amaterskom igranju s matičnim klubom ne može bez suglasnosti kluba pristupiti u članstvo drugog kluba kroz sljedeće četiri (4) natjecateljske godine.“
Zbog svega naprijed izloženog valjalo je odbiti zahtjev GKK „Šibenik“ za prijelazom igrača Domagoja Vrkića iz KK „Zadar“ i donijeti odluku kao u izreci''
, stoji između ostalog u rješenju Povjerenstva za natjecanje HKS-a.


- Odluka HKS-a je jedina logična. Mi smo pravovremeno poduzeli sve potrebne mjere da zaštitimo interese kluba, ali i da talentiranog igrača zadržimo u klubu. Petnaest dana prije njegove punoljetnosti njegovim roditeljima smo osobno uručili, po nama korektan, prijedlog ugovora. To je bilo 24. veljače ove godine. Poslije toga su nam se prestali javljati te su konstantno odgađali potpisivanje ugovora. Nakon što smo im uputili brzojav da se u roku od 24 sata pojave u klubu, njegov otac je rekao da neće potpisati ugovor, a nakon toga iz medija smo doznali da su završili u Šibeniku. No, nećemo biti zlopamtila. Arbitražna komisija je rekla svoje i sada je na Vrkiću i njegovim roditeljima da se dogovore s klubom. Očekujemo da se Domagoj što prije uključi u trenažni proces sa prvom momčadi, rekao je Boris Skroće, direktor KK Zadar.

Odluka Povjerenstva za natjecanje HKS-a: 1. Odbija se prijelaz igrača Domagoja Vrkića iz KK “Zadar” u GKK "Šibenik" iz Šibenika 2. Igrač Domagoj Vrkić kroz sljedeće četiri (4) natjecateljske godine ne može pristupiti u članstvo drugog kluba bez suglasnosti KK “Zadar”.

Sponzori