Zadar kod Kvarnera 21.04.2015.

VII. kolo Lige za prvaka

Ljestvica A-1 Lige za prvaka nakon šest odigranih kola najbolje govori o važnosti večerašnjeg dvoboja između Kvarnera i Zadra. Obje momčadi imaju omjer 3-3, te se nalaze iza vodećeg trojca, Cibone (6-0), Cedevite i Zagreba (po 5-1). S obzirom da u ABA ligu vode prve tri pozicije, a tri kluba iz istoga grada ne mogu nastupiti u tom natjecanju, dok su Šibenik, Zabok i Alkar već poprilično zaostali, jasno je da se trenutačno najveća borba vodi između Zadrana i Riječana. Iako će nakon današnjeg međusobnog dvoboja u Rijeci ostati još punih sedam kola do kraja, jasno je da on ima itekako veliku težinu u ovoj priči. Svjestan je toga i Ante Nazor.

- Ne bih ulazio u to tko može, a tko ne može u ABA ligu. Tko zna što se sve može dogoditi. Ali s obzirom da smo u igri za treće mjesto, ova će nam utakmica pokazati jesmo li dovoljno ozbiljni da to ostvarimo - kaže trener Zadra.

Kada je prvi put sa Zadrom gostovao u Rijeci, domaći su promašili šut za pobjedu, a i prošle sezone su Zadrani tamo imali određenih problema, iako ne tolikih. Ove sezone je Kvarner u Ligi za prvaka pobijedio Alkara i Zaboka kod kuće, te Šibenika u gostima, dok je poražen na gostovanjima kod Zagreba i Cibone, te kod kuće od Cedevite. Za sada, dakle, momčad Marijana Mancea nema kiksa.

- Riječ je o vrlo kvalitetnom protivniku, koji ne samo da kod kuće igra kvalitetno i čvrsto, nego to radi i na strani. U prilog tome idu i dva gostovanja kod nominalno jačih protivnika Zagreba i Cibone, gdje su kontrolirali dobar dio utakmice. Također bih istaknuo njihov dvoboj sa Cedevitom na domaćem terenu, gdje su Zagrepčani teškom mukom prelomili susret - kaže Nazor, koji je sa svojim suradnicima dobro proučio večerašnjeg protivnika.

- Moramo biti maksimalno unutra, agresivni u obrani i težiti laganim poenima u pretrčavanju. Odnosno, ako to ne uspijemo, razvijati pametnu pas igru i tražiti što bolje pozicioniranog pojedinca u napadu. Dakle, kroz tu agresivnost, moramo prikazati i disciplinu igre - zaključio je Nazor.

Roman Morović / Zadarski list

Soundcloud ton pressice

Prijenos: nema

Play by play stats od 18 sati

Sponzori