Zadar s Mega Leksom 25.01.2015.

19. kolo ABA lige

Košarkaši Zadra u odličnom su ritmu u posljednja dva mjeseca, u kojima su ubilježili sedam pobjeda u posljednjih devet nastupa u ABA ligi, izgubivši pritom samo na gostovanjima kod Igokee i Crvene zvezde. Priliku da uđu u pozitivan omjer pobjeda i poraza će imati već u sljedećem kolu protiv Mega Leksa. Riječ je o neugodnom protivniku, koji bi svaku dekoncentraciju ili loše razdoblje igre mogao kazniti. Baš kao što je to napravio u prvoj međusobnoj utakmici ove sezone, kada je u Sremskoj Mitrovici slavio sa 91:84.

Trener Ante Nazor će posebno podvući skakački element.

- Moramo iskontrolirati skok, jer su oni skakačka momčad. Sve svoje nedostatke pokrivaju temeljem skoka, obrambenog i napadačkog i na osnovu toga stvaraju situacije za lagane poene. Morat ćemo im energetski odgovoriti na pravi način i biti vrlo disciplinirani. Ako te dvije stvari iskontroliramo, mislim da smo na pravom putu da dobijemo utakmicu - ističe trener Zadra.

Za Zadrane će utakmica s Megom biti treća u tjedan dana, nakon što su većinu prošlog tjedna proveli na putu, prvo u Beogradu pa u Sofiji. Koliko bi se to moglo osjetiti u fizičkom smislu?

- Nadam se da neće. Moramo se adaptirati na to. Imali smo sasvim dovoljno vremena za oporavak. Mlada smo momčad, kao i oni. To su momci koji se ujutro bude sa nekoliko milijuna novih tjelesnih stanica - kaže Nazor.

- U prvoj utakmici na njihovom terenu su nas pobijedili, ali tamo smo u nekim razdobljima pokazali kako im se trebamo suprotstaviti. Sada znamo što nam je činiti. Vjerujem da ćemo pred našim navijačima produljiti ta razdoblja, odigrati koncentrirano svih 40 minuta i pobijediti. Iako, svjesni smo da to neće biti nimalo lako i morat ćemo se dobro pomučiti da osvojimo ova dva boda - kaže Henrik Širko.

Sponzori