Zadar u Valjevu 19.12.2014.

13. kolo ABA lige

Pobjeda Zadra protiv Partizana bila je, kao i svaka prethodna, prvenstveno momčadska. Ipak, jedan se junak posebno istaknuo, što po ukupnom broju poena, što po činjenici da je povukao kada je bilo najvažnije - u posljednjoj dionici. James Florence zabio je ukupno 25 poena, od čega devet (uz samo jedan promašaj) u posljednje četiri minute, a tada je uhvatio i dva od četiri skoka, te udijelio jednu od četiri asistencije.

- Želimo pretvoriti tri u četiri. Novi je tjedan i sve što je bilo ostavili smo iza sebe. Sada smo koncentrirani samo na to kako da se što bolje pripremimo za gostovanje kod Metalca, koje neće biti nimalo lako. Idemo utakmicu po utakmicu. Sada znamo da možemo pobijediti svakoga, bilo kući ili u gostima. Naravno, samo ako ispunimo ono što se dogovorimo u pripremi i igramo onako kako znamo i možemo.

Utakmicu u Valjevu najavio je trener Zadra, Ante Nazor (SoundCloud, LiveStream):

- Rekao bih da jako respektiram ovog protivnika, i baš neću kazati da su nezgodan protivnik u svojoj dvorani jer su dvije pobjede ostvarili vani, u Ljubljani i Skopju, što nisu nimalo laki tereni za osvojiti. Oni imaju jedan pravi kvalitet što se vidi kroz disciplinu igre, vjeruju u svoju igru, imaju čvrstinu a mi moramo iznaći put da prezentiramo svoju igru i da napravimo jedan iskorak u našem stilu igre; u agresivnosti u obrani, u pretrčavanju i naravno u kontroli skoka. To će biti ključ u ovoj utakmici da im pariramo i da dovedemo vodu na svoj mlin.

Sponzori