Zadar bolji od Galatasaraya! 21.09.2014.

Zadar Basketball Tournament

Košarkaši Zadra u utakmici za peto mjesto Zadar Basketball Tournamenta pobijedili su favorizirani Galatasaray te su turnir završili s jednom pobjedom i dva poraza. Pobjeda je kud i kamo vrjednija kad se podsjetimo da je Galatasaray prošle sezone igrao četvrtfinale Eurolige!

Uvod u prvu četvrtinu obilježila je dominacija turske momčadi koja je vrlo rano stigla do vodstva 7-2, no Zadrani nisu ostali impresionirani, već su preko Sobina, Ivanova i Bašića napravili seriju 10-2 i stigli do vodstva 12-9. Ušli su tada Zadrani u pozitivan ritam koji ih nije napustio sve do kraja četvrtine koju su zaključili s vodstvom 17-11.

Sjajnim  angažmanom u igri Zadrani su stečenu prednost znali održavati i kroz drugu dionicu. Odlični tandem Ivanov-Sobin pravio je velike probleme obrani turske momčadi, te je upravo zahvaljujući njima Zadar na poluvremenu imao prednost od čak osam koševa razlike (39-31).

Početkom druge polovice susreta Galatasaray je uistinu zagospodario terenom.  Serijom 11-0 stigli su do prednosti 39-42, što je poslužilo kao okidač zadarskim košarkašima koji su na krilima Sobina i Ivanova, ali i sve boljeg Domagoja Bošnjaka, ponovno stigli do prednosti 46-45 u drugoj polovici treće dionice. Upravo je taj trojac zaslužan što je Zadar do kraja četvrtine održavao prednost, a na samom se isteku tridesete minute ukazao i sjajni Lovre Bašić koji je tricom i polaganjem doveo Zadar do prednosti 56-49.

I u posljednjoj je dionici Galatasaray ozbiljno zaprijetio Zadru  došavši do izjednačenja pri rezultatu 64-64. Tricom je Zadrane u prednost vratio Bošnjak, a kad su se njegovoj dojmljivoj izvedbi još jednom priključili kapetan Ivanov i Josip Sobin, pobjeda Zadra više nije dolazila u pitanje...

Zadrane su u velikoj pobjedi nad proslavljenim Galatasarayem predvodili Josip Sobin s 23 koša, te Ive Ivanov s 21. Bošnjak i Bašić nadodali su svaki po 9.

KK Zadar - Galatasaray Liv Hospital 75-67 (17-11, 22-20, 17-18, 19-18)

KK Zadar: Bašić 9, Segarić, Ivanov 21, Kraljević 2, Vraneš, Šango, Sobin 23, Širko 6, Ramljak, Bošnjak 9, Florence 5, Jurica.

Galatasaray: Micov 10, Erceg 5, Jawai 5, Gonlum 1, Vougioukas 12, Pocius 4, Aldemir, Aradori 8, Smith 20, Guler 2, Arar, Ural.

Sponzori