Vidaković: Igrači su pozitivno reagirali na promjenu 11.03.2014.

Predstavljen novi trener

Nakon odlaska Ivana Sunare nije se dugo čekalo s imenovanjem novog trenera. Kako je već poznato, radi se o mladom zadarskom stručnjaku Rajku Vidakoviću kojem će momčad biti povjerena do kraja sezone.

Vidaković je do jučer obavljao dužnost pomoćnog trenera, a pri jučerašnjem izboru pokazao se boljim i logičnijim rješenjem od preostalih kandidata kojima se ovim putem zahvaljujemo na kandidaturi.

Rajko je s momčadi već odradio dva treninga, a jutros je u press salonu Dvorane Krešimira Ćosića i predstavljen zadarskoj javnosti, pa prenosimo i njegove prve dojmove.

 

"Mislio sam kako, postanem li ikad trener Zadra, neću koristiti kurtoazne fraze tipa "čast mi je", ali što mogu kad mi je uistinu čast postati trenerom Zadra. Ja sam dijete ovog kluba, tu sam legendarne 1986. počeo kao igrač, te sam prošao sve omladinske uzraste, a sada sam i prvi trener. Trenutak je težak, ali nema dovoljno teškog trenutka da se preuzme KK Zadar."

O reakciji igrača na promjenu trenera:

"Ovo je već druga promjena u ovoj sezoni, a igrači su po meni reagirali pozitivno. Mislim da sam ja bio logičan izbor jer sve ove igrače poznajem u dušu i znam gdje se nalaze problemi."

O promjenama koje planira uvesti u odnosu na prethodnike:

"Jako je malo vremena do prve utakmice tako da taktički neću gotovo ništa mijenjati. Probat ću psihološki utjecati na njih i pojedincima vratiti formu koju su izgubili u zadnjih nekoliko utakmica. Znate i sami da imamo igrače koji su sezonu otvorili s dvadesetak koševa u prosjeku, a sada ne mogu postići niti pet. Oni nisu zaboravili igrati košarku i samo ih treba pravilno usmjeriti i korigirati neke detalje."

Sponzori