Vidaković: Potrebna nam je pomoć navijača 14.03.2014.

24. kolo ABA lige

U subotu u 19:00 sati košarkaši Zadra će u sklopu 24. kola ABA lige ugostiti Crvenu Zvezdu, prvoplasiranu momčad prvenstva.

Zadrani će pod vodstvom novog trenera i, nadamo se, pred punim tribinama potražiti svoju sedmu ovosezonsku pobjedu kojom bi produžili borbu za ostanak u ABA ligi, a u slučaju poraza Širokog, pobjegli bi sa začelja ljestvice.

Utakmica je prvotno trebala biti odigrana u nedjelju, no budući da je Crvena Zvezda izborila četvrtfinale Eurocupa, koje se igra već u utorak, pomaknuta je na subotu.

Zašto promjena termina i Zvezdin plasman nisu loša stvar za Zadar obrazložio je trener Rajko Vidaković.

"Utakmicu smo pomakli za jedan dan kako bi izašli u susret protivniku, a to je za nas ujedno i dobra i loša stvar. Loša zato što imamo jedan dan za pripremu manje, a dobra zato što Zvezda ima dan odmora manje. Nadam se kako zbog uspjeha u Eurocupu Zvezda neće biti potpuno motivirana te kako u utakmicu neće ući maksimalno. Tu ćemo tražiti svoju šansu jer, nemojmo se lagati, Zvezda je u ovom trenutku bolji suparnik."

Vidaković je pred utakmicu uputio i poziv navijačima.

"Navijači Zadra su puno puta "vadili" ovaj klub. Nadam se da će tako biti i sutra, te da će nam biti od pomoći i napuniti tribine. Potrebna nam je luda atmosfera jer protiv Zvezde ne možemo pobijediti 5 na 5 već samo 6 na 5."

Podsjetimo, ulaznice će biti u prodaji na dan utakmice od 10:00 sati pa sve do početka susreta.

Sponzori