Ivan Sunara: Čast je vratit se u Zadar 29.01.2014.

Impresije novog trenera

Na jučer održanoj izvanrednoj press konferenciji, novinarima i javnosti predstavljen je novi trener Košarkaškog kluba Zadra, Ivan Sunara.

On će na klupi naslijediti Hrvoja Vlašića koji je u 18 odigranih utakmica ostvario omjer 5-13, kojim je Zadar doveden do dna tablice ABA lige.

Sunara je najdublji trenerski trag ostavio u Krki, gdje je bio prvak Slovenije, a sudbina mu je odredila kako će mu prva službena utakmica za kormilom Zadra biti u subotu upravo protiv Krke. Na posljednjem je Eurobasketu u Sloveniji bio pomoćnik Jasminu Repeši.

Na svom predstavljanju, Sunara je izrazio zadovoljstvo što se vraća u klub u kojem je proveo, prema vlastitom priznanju, ponajbolje igračke dane:

"Počašćen sam što sam se vratio u svoj klub, iako se nalazi u nezavidnoj financijskoj i rezultatskoj situaciji. Potrebna je sada maksimalna mobilizacija svih u Klubu, a prvi je cilj u preostalih osam utakmica osigurati ostanak u ABA ligi."

Novi je trener priznao i kako je dobro upoznat sa situacijom u momčadi:

"Ove godine sam bio na svakoj domaćoj utakmici Zadra kao gledatelj te sam vidio o kakvim se igračima radi. Do kraja tjedna moramo kroz treninge i razgovore postići pozitivan šok kako bismo utakmicu s Krkom dočekali maksimalno motivirani."

Košarkaški klub Zadar ovim se putem još jednom zahvaljuje gospodinu Hrvoju Vlašiću na dosadašnjoj suradnji, te mu želi svako dobro u nastavku karijere.

Sponzori