Zadar večeras protiv Crvene Zvezde 09.12.2013.

Jedanaesto kolo ABA lige

Košarkaši Zadra večeras će odigrati posljednju utakmicu 11. kola ABA lige, u kojoj ih očekuje dvoboj s beogradskom Crvenom Zvezdom.

Susret će se pak odigrati u Dvorani Železnik u istoimenom beogradskom predgrađu, budući da je Dvorana Pionir zauzeta s utakmicama Svjetskog rukometnog prvenstva za žene.

Iz beogradskog su kluba izvijestili i kako će ulaz na večerašnju utakmicu biti besplatan.

Ključ dobrog rezultata Hrvoje Vlašić prepoznao je u skok-igri i obrani nad najdominantnijim centrom lige, Bobanom Marjanovićem:

 

"Cilj je što duže držati rezultatski priključak i pratiti ritam utakmice. Igru moramo svesti na pet na pet kako bi Zvezdi onemogućili lake koševe koje inače postižu u serijama i tako ubijaju protivnika. Moramo odigrati kvalitetnu obranu nad Marjanovićem i potruditi se da on ne dođe do lopte, jer jednom kad dođe do nje teško ga je zaustaviti. Osim njega, velika je prijetnja i Simonović, a tu su još i Nelson i Blažić. Zvezda je na svakoj poziciji kvalitetno pokrivena."

Napomenimo kako će Zadar i večeras zaigrati bez svog kapetana Ivanova, koji je tijekom prošlog tjedna podvrgnut operaciji slijepog crijeva. Ovim putem našem kapetanu želimo brz i kvalitetan oporavak!

Sponzori