Zadar večeras traži pobjedu protiv Levskog 12.10.2014.

Treće kolo ABA Lige

Košarkaši Zadra večeras će u 19 sati odmjeriti snage s debitantom u ABA Ligi, Levskim iz Sofije. 

Oba sastava u večerašnju utakmicu ulaze s omjerom 1-1. Zadar je u prvom ligaškom kolu savladao Igokeu, a drugom je poražen na gostovanju kod MZT-a, dok je Levski prvo kolo teško stradao kod Crvene Zvezde, a u drugom je slavio kod kuće protiv Mega Vizure.

Unatoč lakšoj ozljedi zadobivenoj na utakmici s MZT-om, James Florence zaigrat će protiv Levskog što će svakako obradovati stručni stožer na čelu s trenerom Antom Nazorom, ali i sve zadarske navijače.

U najavi utakmice trener Nazor je kazao:

"Riječ je o kvalitetnom protivniku i smatram da moramo biti maksimalno angažirani kako bi pobijedili ovu utakmicu. Odigrali su tri jako kvalitetne četvrtine protiv Crvene Zvezde, dok su kući protiv Mega Vizure od početka susreta ušli autoritativno i iskontrolirali ga. Teže dosta agresivnoj igri. U napadu postoji dobra kombinatorika i suradnja igrača te teže razvijanju trčanja prema naprijed. Moramo ući u utakmicu u defenzivnom dijelu na tragu one protiv Igokee kod kuće, posebno u trećoj četvrtini. To bih istaknuo kao najveći forte da privedemo utakmicu u našu korist. U prvom susretu nije igrao američki razigravač Heath, a u drugom jest i to je nova dimenzija u njihovoj igri. Gledao sam tu utakmicu i ne čudi me igra na veliki broj poena. Zato u defenzivnom dijelu jednostavno ne smijemo zakazati. Ne smijemo dozvoljavati da primaju lopte i kombiniraju na način na koji su navikli. Kao jedinu njihovu slabost istakao bih da nemaju klasičnu peticu. To su pretežno igrači na poziciji četiri i mislim da je tu naša prednost."

Utakmicu je najavio i krilni igrač Zadra Henrik Širko, no prvo se osvrnuo na poraz u Skopju:

"Analizirali smo greške i idemo dalje. Što je bilo, bilo je. Nema vremena za žaljenje, jer nove utakmice dolaze vrlo brzo i treba ih dočekati maksimalno spreman u svakom pogledu. Dakle, glavu gore i idemo se iskupiti za Skoplje i upisati drugu pobjedu. Svaka utakmica nam je važna. Ući ćemo večeras protiv Levskog kao da je posljednja i napraviti sve za pobjedu. Moramo dati sve od sebe da bodovi ostanu u Zadru. Dobra su momčad, koja igra dosta brzu košarku. Pripremit ćemo se za njih kao i za svakog drugog protivnika i znat ćemo kako se braniti i gdje ih napasti. Ako budemo pravi, vjerujem da ćemo pobijediti. Moramo biti još bolji nego protiv Igokee. Trebat će i više energije i svega. Mlada smo momčad koja se mora još dosta dokazivati, a to možemo samo na način da na svakom treningu i svakoj utakmici dajemo maksimum i nastojimo biti što bolji."

Sponzori