Travis i Ervin: Voditi ćemo Zadar u nove pobjede 26.08.2012.

Paralelni intervju

Romeo Travis i Gary Ervin, američki košarkaši koji će ove sezone braniti boje Zadra, u četvrtak su se priključili treninzima našeg kluba, pa vam tim povodom donosimo paralelni intervju s američkim dvojcem:

Nakon što ste tri dana trenirali sa svojom novom momčadi, kakvi su vam dojmovi vezani uz suigrače, trenera i klub u cjelini?

Romeo: Prvo što sam primijetio to su sjajni uvjeti za trening! Možda će se nekima činiti nevažno, ali parket je odlično napravljen i odgovara koljenima nas visokih igrača. Momčad mi se čini dobro izbalansirana, s nekoliko visokih momaka i dosta dobrih šutera. Trener dobro s nama radi i mislim da ćemo vrlo brzo biti spremni za utakmice i naravno pobjede.

Gary: Kao što je Romeo rekao, uvjeti za trening su odlični. Vidim da imate velike tribine i stvarno jedva čekam da ih popunimo. Radimo pod mladim i entuzijastičnim trenerom, koji svoj entuzijazam zna prenijeti na nas, što će nas činiti boljom momčadi.

Što zadarska publika može očekivati od vas kao najzvučnijih ovosezonskih pojačanja kluba?

Romeo: Ja sam uvijek spreman podrediti se onome što trener traži. Ako traži skokove, ja ću skakati, ako traži koševe ja ću šutirati. Jedno je sigurno, u igru unosim puno energije i nadam se da će publika to prepoznati.

Gary: Za početak želim naučiti ponešto o suigračima, kako se kreću, gdje vole da im se dodaje lopta i iz kojih su pozicija najopasniji. Tako ću moći bolje asistirati i voditi momčad s pozicije razigravača jer znam da je to možda i najosjetljivije mjesto u momčadi.

Očekuje se kako ćete upravo vas dvojica preuzeti uloge lidera momčadi, te povesti klub prema pobjedama u sezoni povratka u regionalnu ligu. Jeste li spremni ispuniti ta očekivanja?

Romeo: Ako se od nas očekuje da budemo lideri, mi ćemo biti lideri! Poznajem Garyja i znam da voli puno komunicirati sa suigračima i davati im upute dok je na parketu, što je pozitivna stvar. Ja sam možda malo tiši i povučeniji za razliku od njega, ali uvijek sam spreman preuzeti odgovornost.

Gary: Cijelu moju košarkašku karijeru treneri očekuju od mene upravo to, da budem vođa na terenu, tako da sam na tu ulogu već naviknut. Bitno je da imamo dovoljno vremena da se priviknemo na nove suigrače, ali i da se oni priviknu na nas. Čim prođe faza prilagodbe, povest ćemo momčad u nove pobjede!

I za kraj, koliko ste znali o Zadru kao klubu i kao gradu prije nego što ste u pristigli ovdje u srijedu?

Romeo: Čim se pojavila opcija dolaska u Zadar, sjetio sam se svojih prijatelja iz djetinjstva, Jubyja Johnsona i Chestera Masona, koji su o klubu i gradu imali same pohvale. Ostale informacije prikupio sam preko svog agenta i preko interneta. U gradu mi se sviđa iako je za moj ukus malo prevruće.

Gary: Nisam znao puno o Zadru prije nego što sam stigao. Pogledao sam neke snimke od prijašnjih sezona i vidio da ljudi ovdje vole košarku. Sada kad sam ovdje, dobro ću upoznati i klub i grad.

2012-08-26

Sponzori