Posljednja četvrtina dovoljna za pobjedu nad Zabokom 19.02.2012.

Zadrani desetkovani ozljedama

Iako se možda očekivala lakša pobjeda Zadra nad gostima iz Zaboka, dovoljan je bio pogled na popis ozlijeđenih u momčadi Aleša Pipana kako bi se zaključilo da će se za pobjedu biti potrebno dobrano namučiti.

Naime, zbog problema sa ozljedama, Pipan nije mogao računati na usluge Šime Olivarija, Ivana Batura, Gorana Vrbanca i Karla Vragovića.

Sam početak susreta obilježila je minuta šutanje za prerano preminulog košarkaškog djelatnika i zaljubljenika u "loptanje ispod obruča" Milorada Bibića Mosora.

Iako su Zadrani u susret ušli nešto bolje od svojih gostiju, te na polovici prve četvrtine ostvarili prednost od 6 koševa (12-6), tu prednost nisu znali sačuvati, već su dopustili da do kraja četvrtine Zabočani smanje na 21-17.

Pozitivna serija Zaboka nastavila se i u drugoj četvrtini, kad su najprije izjednačili rezultat na 27-27, a potom i po prvi puta večeras poveli sa 30-31. Točku na "i" iznimno loše druge četvrtine stavio je Domagoj Bašić pogodivši tricu sa zvukom sirene, sa više od polovice terena, za rezultat 33-38 nakon prvih 20 minuta igre.

Pokušao je Aleš Pipan u trećoj četvrtini iznenaditi Zabočane uvođenjem Tonija Brnasa i Ivice Radića, koji su iznimno dobro odreagirali, no suigrači ih nisu popratili, pa se na odmor pred posljednjih 10 minuta susreta otišlo s rezultatom 49-55.

A u posljednjoj četvrtini ugledali smo Zadar kakav smo čekali cijeli susret. Obrana se podigla na razinu više, a samim time uslijedilo je i dosta lakih koševa, a ključne su postigli Delaš, Zadnik i Šango. Onog trenutka kad je Zadar prešao u vodstvo bilo je jasno da gosti ipak neće moći do iznenađenja u Krešinom domu, a konačni rezultat 74-65 samo je potvrda dominacije domaćeg sastava u posljednjoj četvrtini.

Na tribinama smo imali prilike susresti i bivšeg igrača Zadra Brandona Browna koji je u kratkom razgovoru poželio sreću svom bivšem klubu, za kojeg ga očito vežu lijepe uspomene s obzirom da ovdje provodi odmor.

KK Zadar - KK Zabok 74-65 (21-17, 12-21, 16-17, 25-10)

KK Zadar: Zadnik 4, Smolić, Ivanov 4, Brnas 4, Radić 8, Šango 11, Kaštropil 8, Delaš 23, Ramljak 3, Krapić 9, Vragović, Vrkić.

KK Zabok: Pešut 2, Zadravec 2, Janković 4, Lež 15, Turk, Bubalo 8, Crnjević 2, Perinčić 6, Tomas 5, Bašić 5, Krušlin 6, Kraljević 10.

2012-02-19

Sponzori