Zadar u finalu Kupa! 10.02.2011.

Senzacionalna pobjeda nad Cedevitom

Malo je tko davao Zadranima i trunku šanse u polufinalnoj utakmici domaćeg Krešinoga kupa. Oslabljeni sastav, popunjen juniorima i jednim kadetom, i tek petorica igrača iz prvog sastava, ali pokazala se još jednom točna ona stavka kako je kup natjecanje potpuno nepredvidivo.

Zadar je napravio pravi sportski podvig, u posljednjoj sekundi košem Ivana Batura igači sa Višnjika pobijedili su favoriziranu Cedevitu s minimalnih 83-82 i plasirali se u finale Kupa, gdje ih u četvrtak očekuje momčad Zagreba.

Zadarska petorka Car, Batur, Marčinković, Olivari i Bilan odradila je lavovski posao, na terenu su proveli svih 40 minuta i borili se do posljednje sekunde.

Početak je protekao u izjednačenoj igri, i tek je Rudežova trica Cedeviti donijela značajniju prednost na isteku prvih deset minuta. Bilo je 27-20. Činilo se kako će Zagrepčani polako otići na sigurnije vodstvo, ali to se nije dogodilo. Brzo su Zadrani anulirali Cedevitino vodstvo i poluvrijeme je završilo neriješeno, 51-51.

Cedevita je u drugom poluvremenu podigla tempo, ali nedovoljno za značajniji bijeg. Držao se Zadar i nakon 30 minuta bilo je minimalnih 65-62 za momčad iz Podsuseda.

Zadnja dionica ponovo je donijela izmjene u vodstvu. U zadnjoj minuti Baždarić tricom postavlja 82-81, a Zadranima ostaje zadnji napad koji je na najbolji mogući način prodorom riješio Ivan Batur za veliku zadarsku pobjedu  83-82.

Prije utakmice rekao sam igračima da nemamo što izgubiti, a možemo puno dobiti. To se i dogodilo. kako je utakmica išla, tako je nervoza Cedevite bila veća, mi smo uspjeli izdržati cijelu utakmicu i svesti je da odlučuje samo jedna lopta. Uvijek se držim toga da u svakoj utakmici bez obzira na kvalitetu postoji određena šansa, tako je bilo i ovaj put. Ne znam u kojem ćemo sastavu nastupiti u finalu, ali moje mišljenje je da ovi momci koji su odigrali ovu utakmicu zaslužuju igrati finale- zadovoljan je nakon velike pobjede bio trener Bujan.

Sa 20 poena prvi strijelac kod Zadra bio je Car, po 17 koševa postigli su Marčinković i Olivari, Batur je dodao 15, a Bilan 14 poena. Kod Cedevite Wright je postigao 18 koševa.

U drugom polufinalnom susretu Zagreb je bio bolji od Cibone, pa će finalisti ovogodišnjeg Kupa Krešimira Ćosića biti Zadar i Zagreb. Finale se igraju u četvrtak u 19 sati.

 

 

Sponzori