Prvi poraz u Ligi za prvaka 10.05.2010.

Zagreb uzvratio na porazu sa Višnjika

Košarkaši Zadra doživjeli su svoj prvi poraz u Ligi za prvaka. U 12. kolu bolja od njih bila je momčad Zagreba rezultatom 101-75. Zadranima ništa nije polazilo za rukom, za razliku od raspoloženih domaćina koji su s visokom pobjedom uzvratili Zadru na teškom porazu sa Višnjika iz 5. kola. Momčadi Danijela Jusupa ostaje tek utjeha da je konačan omjer ipak na njihovoj strani i da su u plusu za 3 koša. U Zadru su imali +29 naspram Zagrebovih +26 u Trnskom.

Zadar je u susret ušao zbunjeno i dekoncentrirano, što domaćini koriste za rano vodstvo 8-0. Gosti u nastavku dolaze na 16-8, a domaćini serijom koševa završavaju prvu četvrtinu vodstvom od 25-12.

Drugu su dionicu Zadrani otvorili tricama Stipčevića i Perića, približili se na 25-20 i tu stali.

Zagreb preko Simona i Štimca ponovo odlazi na +10, i dalje samo napreduju. Prvi dio zaključili su dvoznamenkastom prednošću, bilo je 55-33.

U nastavku je izostao očekivani povratak Zadra u igru. Zagrebaši nastavljaju s ritmom iz prvog poluvremena i pune koš Zadra. Prednost je bila i preko 30 koševa.

U zadnju četvrtinu ušlo se rezultatom 81-58. Zadar je do kraja tek uspio smanjiti zaostatak. Došli su do -19, ali je Zagreb s nekoliko akcija ponovo podignuo prednost na konačnih +26.

 Žao mi je što smo se predstavili u jako lošem izdanju. Zagrebaši su pokazali veće htijenje. Njihova uvodna serija od 8-0 dala je naslutiti kako će sve završiti. Kad sam se god ponadao da možemo nešto napraviti uslijedio bi rasplet koji me brzo razuvjerio. Pomalo me brine to što uočavam umor glavnih igrača. Igrači s klupe nisu dobro reagirali, moraju me svaki put kad ih uvedem uvjeriti da sam bio u pravu, tako da ih slijedeći put na parketu ostavim još duže. Slijedi nam ogled s Cibonom, a ja se nadam da ćemo se do tada oporaviti od ovog poraza, rekao je Danijel Jusup, trener Zadra.

 U redovima Zadra najučinkovitiji su bili Rok Stipčević i Hrvoje Perić sa po 16 koševa, kod Zagreba Andrej Štimac s 19 ubačaja. U sljedećem kolu pred Zadranima je još jedno teško gostovanje. U srijedu u 18 sati pod Tornjem ih očekuje Cibona.

Sponzori